Grad za sport izdvaja 2,2 milijuna kuna više nego u 2017.

Grad Osijek ove će godine za sport izdvojiti 2.230.000 kuna više u odnosu na prošlu 2017.

JAVNE POTREBE Sa Zajednicom sportskih udruga grada Osijeka sklopljen je godišnji ugovor o prijenosu financijskih sredstava za provedbu Programskog sadržaja „A“ Programa javnih potreba u sportu na području Osijeka za 2018.

Program javnih potreba u sportu na području Grada Osijeka za 2018. iznosi 35.921.000,00 kn i sastoji se od 2 programske cjeline. Programski sadržaj „A“, za koji se sredstva krajnjim korisnicima sukladno zakonskim odredbama distribuiraju putem Zajednice sportova iznosi 15.812.000,00 kuna (ili 44,02 % ukupnog programa športa). Zajednica je sklopila 54 ugovora sa sportskim klubovima i savezima koje je uručio gradonačelnik Ivan Vrkić.
Programski sadržaj „B“, odnosno sredstva kojima izravno raspolaže Grad iznose 20.109.000,00 kn (ili 55,98 % ukupnog programa športa), a namijenjena su zajedničkim programima kao i gospodarenju, izgradnji, rekonstrukciji i opremanju sportskih građevina u vlasništvu Grada Osijeka.

Grad nastavlja i s organiziranim prijevozom mlađih dobnih kategorija i svih sportaša osoba sa invaliditetom na službena sportska natjecanja za što je ove godine planirano 1.500.000 kuna.

ZA DJECU Uočen je nedostatak ponuđenih sportskih aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika, što se posebno odnosi na ljetne mjesece.

Stoga će Školski športski savez grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga organizirati ljetne školske sportske kampove, kao novost koja će polučiti višestruko pozitivne učinke.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: