ZLATKO TOT Aerodrom koji koristimo vlasništvo je Grada

Aeroklub Osijek ove je godine obilježio 92 rođendan i jedan je od najstarijih sportskih društava u gradu. Pod ime nom „Naša krila“ djelovao je do Drugog svjetskog rata, kada je osnovano „Sportsko zrakoplovno društvo“, koje je u okviru Zrakoplovnog saveza Hrvatske postalo „Aeroklub Osijek“. Zlatne godine rada kluba bile su od 60-ih pa do kraja 80-ih godina prošlog stoljeća. U tom razdoblju u stalnom postavu klub je imao pet aviona i četiri jedrilice. O Otvorenom padobranskom prvenstvu grada Osijeka, članovima i prihodima govori predsjednik Aerokluba, Zlatko Tot.

  • Za Aeroklub Osijek iz gradskog je proračuna za 2017. godinu osigurano 4.075 kuna za Otvoreno padobransko prvenstvo grada Osijeka u skoku na cilj. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Jesmo, zadovoljni smo sa svakim iznosom koji nam Grad Osijek dodijeli pa smo tako zadovoljni i s ovim.

  •  Koji su drugi izvor prihoda vašeg kluba?

Aeroklub Osijek, osim novca dobivenog od Grada Osijeka, financira se putem članarina, donacija, sponzorstva, a imamo i nešto svoje imovine koja je u nekakvim najmovima.

  •  Koliko članova broji aeroklub?

Aeroklub Osijek broji stotinjak aktivnih članova. Taj broj se mijenja, ali se uvijek kreće oko sto.

  •  Koliki je proračun Aerokluba?

Aeroklubu je za hladni pogon, koji uključuje pet sekcija: zmajarstvo, paragliding, padobranstvo, jedriličarstvo, motorno letenje te dva zrakoplova potrebno oko 360.000 kuna. To je vrlo kompleksan sustav i mi bez toga iznosa ne bismo preživjeli godinu.

  •  Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom? Pomaže li vam Grad na još neke načine?

Jako smo zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom. Imamo kompleksan odnos koji je jako dobar i kojime smo zadovoljni. Da, Grad Osijek nam pomaže i na druge načine. Npr., aerodrom koji koristimo vlasništvo je Grada.

  • Osijek je jedan od 15 gradova koji je dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je važna transparentnost proračuna?

Transparentnost proračuna vrlo je važna. Bitno je da svaki građanin Osijeka zna gdje je otišao njegov novac.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Jedna misao o “ZLATKO TOT Aerodrom koji koristimo vlasništvo je Grada

  1. Zašto ne biste oformili i mali muzej poljoprivredne (pa i ratno-doživljanne?!) avijacije?! To bi bio materijal za dodatne potpore (sve do EU-fondova) – a i turistička atrakcija (i dodatni izvor prihoda)?!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s