Osijek – socijalno osjetljiv grad

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde, u Gradskoj je upravi održana konferencija za novinare, na kojoj su predstavljena godišnja izdvajanja Grada za socijalne programe. O tome su govorili prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić, v.d. pročelnika Ureda Gradonačelnika Željko Lončar i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić, predstavivši programe ulaganja u poboljšanje socijalnog standarda

USPOREDBA Zakonska regulativa za grad veličine Osijeka propisuje obvezan iznos od 5 milijuna kuna za socijalna davanja.

Osim programa socijalne skrbi, pomoći i donacija, Grad Osijek obuhvaća područja i programe pomaganja građanima kroz raspolaganje stanova u vlasništvu Grada, zatim boravak djece u vrtićima, usluge prijevoza u GPP-u, nabave udžbenika i usluge platnog prometa. Kada se uzme sve u obzir, Grad je zajedno s trgovačkim društvima izdvojio 108.867.550,00 kuna.

20 MJERA Pročelnik Kristić istaknuo je kako Grad Osijek ima ukupno 20-ak različitih mjera kojima se obuhvaćaju svi, od novorođenčadi pa do umirovljenika.

Na konferenciji se govorilo i o školstvu, pa je istaknuto kako Grad i dalje izdvaja sredstva za kupnju udžbenika za osnovnu školu. Najavljeno je kako se u 2018. planira sufinanciranje produženog boravka djece u 18 osnovnih škola.

DOBRA PRAKSA Kada se uzmu sva davanja u obzir, Grad Osijek jedino se ne može mjeriti s Gradom Zagrebom, ali je ujedno jedinstven primjer dobre prakse i visoke socijalne osviještenosti.

Jedna misao o “Osijek – socijalno osjetljiv grad

  1. Sve: 5! Svakako je poželjno (i: moguće!), barem dio navedenih sredstava preusmjeriti u edukaciju i osposobljavanje ljudi da “uzgajaju krumpir” umjesto da ga “dobiju na pladnju” (naravno: radno sposobni – a imaa iiih..!!)?!!

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s