MARIO ŠAPINA Nakon nabavke autobusa krećemo u projekt vrijedan 200 milijuna kuna za obnovu infrastrukture

Mario Šapina, direktor GPP-a

Gradski prijevoz putnika provodi projekt „Modernizacija i razvoj javnog prometa grada Osijeka“ vrijedan 100 milijuna eura. Nabava 10 do 12 novih niskopodnih autobusa prva je faza projekta cjelokupne modernizacije gradskog prometa koji će se razvijati do 2023. godine. O projektu modernizacije govori direktor GPP-a, Mario Šapina.

  • Koje velike projekte Gradski prijevoz putnika planira u iduće četiri godine?

Nedavno je završena Studija izvodljivosti s analizom troškova, bitni preduvjet za nabavu novih autobusa. Od tri moguća rješenja Studija sugerira obnovu i modernizaciju autobusnog voznog parka.

MANJI TROŠKOVI Nova vozila na gradskim će ulicama značajno smanjiti potrošnju goriva i troškovi održavanje će značajno pasti.

Budući da mi sada imamo vozila koja su u prosjeku stara 12 godina, to automatski znači da nam eksponencijalno rastu troškovi održavanja i popravaka vozila. Dakle, s novim vozilima započinje novo razdoblje u kojemu ostvarujemo svoj cilj da tvrtka bude što efikasnija i u konačnici da budemo profitabilniji, odnosno da saniramo gubitke.

  • Kolika je vrijednost tih projekata i od kakvih su oni značaja za građane Osijeka?

Nabavka novih autobusa vrijedna je 18 milijuna kuna. Nakon autobusa krećemo u projekt vrijedan 200 milijuna kuna za obnovu infrastrukture – 9,5 kilometara tramvajske pruge i 8,5 kilometara gornje kontaktne mreže, te ispravljačkih stanica. U temelju ovakvog poslovnog promišljanja je namjera da građanima, odnosno putnicima pružamo što kvalitetnije usluge.

  • Na koji je način rad GPP-a u posljednje četiri godine utjecao na povećanje standarda građana Osijeka?

Naša je ideja vodilja činjenica da će građani više koristiti gradski prijevoz kad vozila budu novija, komfornija i sigurnija.

  • Na koji ste veliki projekt naročito ponosni?

Novi autobusi i obnova infrastrukture su priprema za sljedeću fazu modernizacije kada krećemo nabavljati nove niskopodne tramvaje, a onda planiramo i izgradnju nove remize na Zelenom polju.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: