Osijeku na raspolaganju 34,6 milijuna eura

Predstavnici gradova sedam ITU urbanih područja potpisali su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Sporazum o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja za provedbu projekata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Ovim sporazumom utvrđuju se uvjeti provedbe ITU mehanizma i to projekata i shema za koje su općine i gradovi Urbane aglomeracije Osijek nominirali kao prioritetne i strateške (Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, Centar za posjetitelje, IT park, Rekonstrukcija vrelovoda TE-TO, Rekonstrukcija kulturnih dobara UA Osijek, Razvoj potpornih institucija za unaprjeđenje kvalitete, preradu i trženje poljoprivrednih proizvoda, E-mobilnost i Biciklističke staze UA Osijek).

URBANA AGLOMERACIJA U okviru ovog operativnog programa za urbanu aglomeraciju Osijeku je na raspolaganju ukupno 34.578.878,24 eura.

Ispred Grada Osijeka Sporazum je potpisala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Gradu Osijeku kao ITU PT-u predstoji važna zadaća kao i odgovornost za pripremu i praćenje natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za navedene projekte. Osim Osijeku, nepovratna sredstva osigurana su i Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Puli i Slavonskom Brodu. Svi ti gradovi za cilj imaju realizirati projekte koje smatraju ključnima za stvaranje novih radnih mjesta, razvoj gradova i povećanje kvalitete života.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: