Integrity Observer projekt – primjena predstavljenih IT alata

U sklopu projekta provedenog u ukupno 43 hrvatska grada i općine, među kojima je i Grad Osijek, razvijeni su visokosofisticirani IT alati, čiji je cilj poboljšanje komunikacije sa zainteresiranom javnošću na lokalnoj razini, kao i efikasnija javna uprava i lokalna administracija.

ANGAŽMAN Projekt Integrity Observer (Nadzor integriteta) zasniva se na višedesetljetnom strateškom angažmanu udruge Partnerstvo za društveni razvoj u borbi protiv korupcije i izgradnji integriteta u javnoj administraciji na području Hrvatske, jugoistočne Europe i državama članicama Europske unije.

Upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima u području javne nabave, dodjele koncesija i urbano planiranje pokazali su se prilično izazovnim područjima. Zbog visokih iznosa koji cirkuliraju u tim područjima, zaslužuju posebnu pažnju pri organizaciji, sistematizaciji podataka, omogućavanju javnosti pristup, te razumijevanje tih istih podataka.

S ciljem poboljšanja transparentnosti u procesima upravljanja javnim dobrima i prirodnim resursima po prvi put u Europi razvijeni su i predstavljeni IT alati u sustavu jednostavne zelene nabave, koncesija i urbanističkog planiranja.

Više informacija o projektu možete pronaći OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: