Posude za biootpad na Vijencu Ivana Meštrovića

Posudu za biootpad među prvima je preuzeo i predsjednik GČ Tvrđa, Zoran Batnožić

Naselje Vijenac Ivana Meštrovića dobilo je posude za biootpad, pa se ovom podjelom nastavio projekt Unikoma kojim se uspješno uspostavlja sustav odvojenog prikupljanja i obrade biološkog otpada u gradu.

PREDNJAČIMO Osijek s 27 % razvrstanog otpada, prednjači u Hrvatskoj, posebice među četiri najveća grada, a prvi je u njenom istočnom dijelu koji je uspostavio cjelokupan sustav prikupljanja biootpada.

Nabava posuda za biootpad rezultat je prekogranične suradnje INTERREG V-A HR-HU 2014.2020 u sklopu projekta 2REGIONS2SUSTAIN, koji provode Unikom, RRA Slavonije i Branje, tvrtka Biokom i Razvojna agencija grada Pečuha u Mađarskoj.

Ispred zgrade na Vijencu I. Meštrovića gradonačelnik Ivan Vrkić i direktor Unikoma Davor Vić podijelili su prvim stanarima ovog naselja posude za razvrstavanje biootpada. Narednih dana podjela će se nastaviti i u Donjem gradu.

– Grad Osijek slijedi sve direktive EU vezane za razvrstavanje otpada, ali cijena usluge za građane ostaje ista i sigurno neće rasti – poručio je gradonačelnik.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: