BOŠKO GVERO Dobra komunikacija na relaciji gradonačelnik – građani vrlo je bitna jer „dogovor kuću gradi“

Stanovnici Klise u potpunosti kreiraju listu prioriteta, jer je riječ o malom mjesnom odboru, pa su građani i vijećnici u međusobnoj komunikaciji. O prioritetima iz prošle godine, te planovima u ovoj, 2018., govori predsjednik MO Klisa, Boško Gvero.

  • Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Mjesnog odbora Klisa u 2017. godini izdvojeno 142.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Iznosom od 142.000 kuna smo zadovoljni jer je konstantan i svake godine se dosta stvari u našem mjesnom odboru može odraditi s tim novcem. Pogotovo stoga što je za 2017. godinu bilo i dodatnih sredstava koja smo morali ciljano upotrijebiti.

DRVORED Od dodatnog smo financirali završetak javne rasvjete, posadili drvored lipa u Radničkoj ulici i postavili nekoliko klupa gdje se pokazala potreba za njima.

Sredstva od prioriteta smo u potpunosti iskoristili i radovi su na vrijeme završeni, a dio koji se odnosi na dodatna sredstva nije u potpunosti završen, te ćemo ga morati upotpuniti sredstvima od 2018. godine i dovršiti javnu rasvjetu.

  • U kojoj je fazi izgradnja društvenog doma u Klisi, važne kapitalne investicije?

Društveni dom u Klisi koji je izgrađen 70-tih godina prošloga stoljeća je u dosta lošem stanju i možemo reći da je stolarija tipa „hotel promaja“, a treba i reći da krov prokišnjava na nekoliko mjesta.

PROZORI U 2018. trebali bismo riješiti barem dio tih problema, jer ćemo konačno imati sredstva iz općih prihoda u iznosu od 47.600 kuna koje planiramo upotrijebiti za izmjenu prozora na domu.

Nadamo se da će gradski oci pronaći način i sredstva da popravimo i krov na toj zgradi.

  • Što je po vama najveći problem u MO Klisa?

Problem Mjesnog odbora Klisa isti je kao i problem cijele Hrvatske, a to je odlazak ljudi koji sve više gube povjerenje u pravnu državu.

  • Koliko sami stanovnici sudjeluju u kreiranju liste prioriteta?

Stanovnici Klise u potpunosti kreiraju proračun, jer smo mali i u međusobnoj komunikaciji čujemo razne prijedloge koje onda proslijedimo Gradu.

  • Što će se naći na vrhu liste prioriteta za 2018. godinu?

Za 2018.  prioritet će nam biti djelomično ili potpuno  uređenje društvenog doma i samog centra sela, a sve zavisi od toga koliko se može napraviti od sredstava koja nam budu na raspolaganju.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca prošle godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost i dobra komunikacija na relaciji gradonačelnik- građani vrlo je bitna jer dogovor kuću gradi.

UVID Vrlo je važno da građani imaju uvid gdje je otišao njihov novac.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s