Aukcija slika za osječke studente

U Muzeju okusa okupio se veliki broj poznatih osječkih poduzetnika koji su sudjelovali na tihoj aukciji slika koju je organizirala Zaklada Srce grada Osijeka. Bile su im ponuđene 22 slike od kojih je 21 darovala osječka likovna udruga Likar, a jednu je donirao član upravnog odbora Zaklade.

DO 31. SIJEČNJA Slike koje nisu prodane ponuđene su na prodaju do 31. siječnja, a mogu se pogledati i kupiti preko internetske stranice Zaklade Srce grada Osijeka.

Osim osječkih poduzetnika aukciju su poduprli i mladi osječki umjetnici – Mia Dimšić i grupa Suzette, a pozivu su se odazvali i mladi osječki sportaši poput veslača Davida Šaina, Patrika i Antona Lončarića te gimnastičara Roberta Seligmana. Prisutnima se obratio i proslavljeni hrvatski fizičar Davor Pavuna koji često ističe kako je prve školske dane proveo upravo u gradu na Dravi.

Upravitelj Zaklade Srce grada Osijeka Romano Kristić rekao je na kraju aukcije kako je cilj okupljanja i aukcije bila promocija Zaklade i njezinih ciljeva, a među ciljevima je i podupiranje mladih darovitih ljudi u njihovu školovanju za koje njihove obitelji nemaju dovoljno novaca.

STIPENDIJE Zaklada je osnovana 2015. godine, prvi i najveći pokrovitelj joj je Grad Osijek, a prošle je godine prikupila 400.000 kuna za stipendiranje 17 studenata osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Raspisan je natječaj za 25 stipendija koje iznose po tisuću kuna na mjesec. U rujnu će biti raspisan novi natječaj za sljedeću akademsku godinu, a cilj je da se stipendije povećaju.

TIHA AUKCIJA Na tihoj aukciji prodano je 16 slika osječke udruge Likar za 63.351 kunu. Novac će Zaklada Srce grada Osijeka iskoristiti za stipendiranje darovitih osječkih studenata. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s