DUBRAVKO BRDAR Neophodna je izgradnja tramvajske pruge do Josipovca

U 2018. godini na području Mjesnog odbora Josipovac planiran je završetak radova u Osječkoj ulici, kao i postavljanje rasvjete u Svačićevoj ulici. Potom se kreće u izgradnju lijeve strane nogostupa u Bizovačkoj ulici od broja 2 pa nadalje. Ti su radovi na vrhu liste prioriteta. O njima, ali i prioritetima iz 2017. Godine govori predsjednik MO Josipovac, Dubravko Brdar.

  • Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Mjesnog odbora Josipovac u 2017. godini izdvojeno 322.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Ono što mi je drago jest to da je Josipovac, osim ovih 322.000 kuna, dobio i dodatni iznos od oko 211.000 kuna. Međutim, i mještani i vijeće mjesnog odbora smatra da taj novac nije dovoljan za rješavanje problematike koja postoji u Josipovcu, ali i odnošenjem prema Josipovcu.

PROBLEMI Smatramo da bi taj iznos trebao biti veći jer je problema puno.

  • Najviše se sredstava i prošle godine utrošeno na uređenje nogostupa. Koje su ulice bile na listi prioriteta i jesu li svi planirani radovi gotovi?

I ove smo godine najviše pažnje i novca posvetili nogostupima. U Osječkoj ulici dio nogostupa planira se početi raditi početkom proljeća, i to dio od broja 94 do mosta. Nastavlja se tamo gdje smo stali. Sastali smo se s izvođačima radova, a gradnja je planirana za početak trećeg mjeseca. Ono što smo napravili iz prioriteta mjesnog odbora Josipovac jest parkiralište ispred groblja Josipovac. To parkiralište stajalo je oko 164.000 kuna.

WI-FI Također je uveden besplatni, bežični internet u zgradi Hrvatskog doma.

Radovi na javnoj rasvjeti u župi svetog Luke, u Ulici kneza Branimira i Ulici kralja Krešimira krenuli su prije desetak dana. Također, ono što smo platili, a što čekamo da se napravi, jest postavljanje tobogana, klupe i koša u ulici Ivana Mažuranića. Košen je i ribolovni pojas kod stare Drave, a uredio se i dio oborinskog kanala. Na kraju je i postavljen koš, klupa i drvo kod spomen-obilježja LAG-a Dunav-Vuka.

SREDSTVA To je ono što smo uspjeli napraviti. Projekata imamo, ali nedostaje sredstava.

  • Je li prošle godine na području MO Josipovac realizirana kakva kapitalna investicija?

Jedina kapitalna investicija na području Josipovca jest prilazna cesta do groblja Kravice. To je izasfaltirano. Imamo ideje i projekte koje smo proslijeđivali prema gradu, no odgovor nismo dobili. Zapelo je na papirologiji.

  • U kojoj su fazi izgradnja tramvajske pruge do Josipovca, kao i povezivanje Višnjevca i Josipovca zacjevljenjem kanala Crni fok, važnih kapitalnih investicija? Jeste li zadovoljni tijekom radova?

Mi smo samo zacijevili Crni fok, a što se tiče tramvajske pruge, čekamo blagoslov Grada kako bi izgradnja započela. Ti radovi su stvarno potrebni. Mještani stalno pitaju kada će pruga, a mi im ne znamo reći točno. Mi smo svoj dio odradili, a sada čekamo Grad.

  • Što je po vama najveći problem u MO Josipovac?

Izdvojio bih nedostatak novca za sve projekte koje bismo željeli ostvariti.

MOST Na prvome mjestu tu je most prema školi kako djeca ne bi morala ići zaobilaznim putem, potom parkiralište ispred crkve svetog Josipa.

Mi koliko možemo napravimo s tim novcima, ali vidljiv je nedostatak novca jer je uvijek više problema, nego sredstava.

  • Koliko sami stanovnici vaše četvrti sudjeluju u kreiranju liste prioriteta?

Mještani daju svoje prijedloge i ideje te nam sugeriraju što bi se trebalo napraviti ili popraviti.

PRIJEDLOZI Ja kao predsjednik ne mogu obići svakog stanovnika i vidjeti što mu smeta te poslušati njegov prijedlog. Jednostavno ne stignem. Zato mještani najčešće nazovu i kažu što im smeta.

Tako je najviše poziva u zadnje vrijeme vezano za divlju deponiju. Mi smo dopis poslali, sada čekamo Unikom da se to ukloni.

  • Što će se naći na vrhu liste prioriteta za 2018. godinu?

Na vrhu liste prioriteta jest oko 150 metara nogostupa u ulici Josipa Kozarca. To je put kojim roditelji vode djecu u vrtić i gdje je crkva svetog Luke pa je to na vrhu liste. Planira se završetak radova u Osječkoj ulici, koji su plaćeni, kao i postavljanje rasvjete u Svačićevoj ulici. Potom se kreće u izgradnju lijeve strane nogostupa u Bizovačkoj ulici od broja 2 pa nadalje.

PRIORITETI Ti su radovi na vrhu liste prioriteta.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca prošle godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je vrlo važna. Svaki građanin želi znati gdje je otišao njegov novac. Također je svaka transparentnost dobra jer je to znak da se gradi i da se ulaže.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s