NATAŠA BRČIĆ Planiramo na našim objektima izvesti projekte iz energetske učinkovitosti

Kapacitete Športskih objekata koristi oko 45 sportskih klubova, odnosno sportskih udruga, s tim da unutar nekih sportskih klubova trenira nekoliko skupina ovisno o dobnoj granici članova. O projektima energetske učinkovitosti, novim sadržajima te cijenama usluga govori direktorica Športskih objekata, Nataša Brčić.

  • U kojem će se smjeru Športski objekti kretati u iduće četiri godine? Hoćete li realizirati neke nove planove/projekte?    

Uz nastojanje što boljeg redovnog održavanja objekata kojima upravljamo, uvođenja novih sportskih sadržaja i mogućnosti ponuditi što bogatiji sadržaj za rekreaciju,  planiramo na našim objektima pronaći energetska rješenja, te izvesti projekte iz energetske učinkovitosti.

UŠTEDE Sami projekti bi se financirali iz ostvarenih ušteda najčešće kroz vremensko razdoblje od tri, četiri godine, a ostvarene uštede sadržane su u troškovima za energente i održavanje.

Cilj ovakvog ESCo modela je osigurati niže troškove za energiju i održavanje ugradnjom nove opreme i optimiziranjem energetskih sustava. Kako Športski objekti upravljaju sa 14 objekata, svakako imamo potreba za uštedom.

  •  Prema Vašem mišljenju, na koji način rad Športskih objekata utječe na povećanje standarda građana Osijeka?

Društvo kroz osnovnu djelatnost rada sportskih objekata, odnosno njihovog održavanja i čišćenja, prilagodbu sportske i rekreacijske infrastrukture za osobe s invaliditetom i posebnim potrebama, povećava sudjelovanje građana u sportskim aktivnostima, unapređuje njihovu mogućnost razvijanja fizičkih sposobnosti, održavanja dobrog zdravlja i kvalitetnijeg korištenja slobodnog vremena.

  •  Športski objekti preuzeli su brigu o javnim gradskim igralištima u gradu. Planirate li na njima neke nove sadržaje?

Odlukom Gradonačelnika dobili smo na upravljanje 17 javnih rekreacijskih i športskih površina na području Grada Osijeka. Napravili smo pregled i izvještaj o navedenim površinama, te je odmah bilo vidljivo da su igrališta u jako lošem i zapuštenom stanju.

U FUNKCIJI Tako da nam je prvenstveno cilj da se svih 17 igrališta osposobe i stave u normalnu funkciju.

Do sada smo značajnije izmjene i popravke napravili na devet igrališta, te smo donijeli plan i redoslijed popravaka na preostalima.

  •  Možete li ocijeniti/procijeniti cijene svojih proizvoda/usluga u odnosu na cijene tih istih proizvoda/usluga drugdje u Hrvatskoj?

Naše cijene proizvoda i usluga su znatno povoljnije u odnosu na cijene u ostatku Hrvatske. Primjerice ulaznica za Gradske bazene je najpovoljnija u regiji pa čak koliko imamo saznanja i u Hrvatskoj te je slično tako i s drugim našim naplatnim sadržajima ( tenis, nogomet u kavezu, streljana, hipodrom itd.)

  • Kako izgleda današnja struktura zaposlenih u tvrtki Športski objekti?

Trenutno je u Društvu zaposleno 123 radnika, od toga je sedam radnika zaposleno na određeno vrijeme. Što se tiče spolne strukture, zaposleno je 61 žena i 62 muškarca. Najveći broj zaposlenih je u Odjelu čišćenja i održavanja klima uređaja, njih 34, te u Odjelu održavanja 18 radnika.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s