JOSIP MIHALJEVIĆ Nastavljamo s ulaganjima u okoliš i infrastrukturu oko jezera Adica

U Mjesnom odboru Tenja na sjednicama redovno uvažavaju sve dopise i sugestije mještana. Njihove probleme uvrštavaju na listu prioriteta te na taj način sustavno rješavaju sve pristigle zamolbe. O listi prioriteta za 2018., izgradnji nastavno sportske dvorane, te ostalim planovima i projektima govori predsjednik MO Tenja, Josip Mihaljević.

  • Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Mjesnog odbora Tenja u 2017. godini izdvojeno 412.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Iznos koji je izdvojen za sve GČ i MO uvijek može biti veći jer uistinu imamo mnogo toga za odraditi.

KVALITETA Bitnije od toga je kvalitetno surađivati s Gradom i Gradonačelnikom i taj iznos oplemeniti dodatnim sredstvima, što mi vrlo uspješno radimo.

  • Najviše se sredstava i prošle godine utrošilo rekonstrukciju cesta i projektnu dokumentaciju. Koje su ulice/naselja bile na listi prioriteta i jesu li svi planirani radovi gotovi?

Projektna dokumentacija rekonstrukcije Zagrebačke i Ulice Tome Matića je u kompletu gotova, i Zagrebačka ulica je i rekonstruirana, dok rekonstrukciju Tome Matića planiramo u 2018. godini.

  • Je li prošle godine na području MO Tenja realizirana kakva kapitalna investicija?

Napravljena je rasvjeta između Tenje i Osijeka, što je investicija od velikog značaja za sve naše mještane. Isto tako započela je izgradnja nastavno športske dvorane.

ZNAČAJNO Hrvatske vode su uložile značajna sredstva u uređenje jezera Adica gdje u budućnosti očekujemo sportsko rekreacijski centar.

  • U kojoj su fazi radovi na izgradnji nove trodijelne nastavno sportske dvorane? Kako ste njima zadovoljni?

Radovi se izvode prema fazama koje su ugovorene, očekujemo na proljeće još intenzivnije radove.

OSIGURANJE Sretni smo jer su novci osigurani u proračunu za 2018.godinu i možemo uskoro očekivati novu dvoranu.

  • Kako napreduju radovi uređenja jezera Adice u športsko-rekreacijski centar?

Jezero je u kompletu rekonstruirano te je cijeli teren oko njega isplaniran, što je za prvi dio uređivanja jako velika stvar. U 2018. godini nastavljamo sa ulaganjima u okoliš i infrastrukturu oko jezera.

  • Što je po vama najveći problem u MO Tenja?

Najveći problem je smetlište u samom centru Tenje, napuštena parcela koja je u privatnom vlasništvu.

RASVJETA Kao jedan od većih problema vidimo i zastarjelu mrežu javne rasvjete.

Probat ćemo uložiti u projektnu dokumentaciju obnove nekoliko većih ulica, gdje bi se rasvjeta rekonstruirala i stavila se nova bolje i energetski efikasnija.

  • Što će se naći na vrhu prioriteta u 2018.?

Lista prioriteta je sastavljena, a na vrhu prioriteta je rekonstrukcija ulice Tome Matiće, idemo nastaviti dalje gdje smo stavili i nastaviti realizirati projekte za koje smo prethodno ishodili dozvole.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca prošle godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je izuzetno bitna. Proračunska sredstva koja trošimo su sredstva naših sugrađana i oni imaju pravu vidjeti gdje i kako se raspoređuju.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s