FILIP KLJAJIĆ Mlade ljude želimo potaknuti na poduzetničko razmišljanje

mr.sc. Filip Kljajić, predsjednik Hrvatske udruge inovatora – poduzetnika

Hrvatska udruga inovatora – poduzetnika brine o nadarenim i istaknutim stvarateljima u svojoj djelatnosti, priprema i provodi međunarodne izložbe na kojima se prikazuju i vrednuju inovacije te predlaže mjere i aktivnosti u svrhu razvitka inventivne djelatnosti i stvaralaštva. O projektu „Natjecanje u pisanju srednjoškolskih i studentskih poslovnih planova“, te planovima i suradnji s gradom Osijekom, govori predsjednik udruge, Filip Kljajić.

  • Hrvatska udruga inovatora – poduzetnika HUIP iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. godini za projekt „Natjecanje u pisanju srednjoškolskih i studentskih poslovnih planova“ dobila 6.852,84 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Hrvatska udruga inovatora – poduzetnika HUIP je temeljem javnog natječaja Grada Osijeka osigurala potporu za financiranje projekta „Natjecanje u pisanju srednjoškolskih i studentskih poslovnih planova“. Glavni cilj projekta je potaknuti mlade na poduzetničko razmišljanje, podići svijest o važnosti poduzetništva te potaknuti srednjoškolce i studente da svoje slobodno vrijeme iskoriste na kreativan i koristan način.

MEĐUNARODNA IZLOŽBA Natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor® se, po trinaesti put, i prošle godine organiziralo u sklopu međunarodne izložbe inovacija, prototipova, srednjoškolskih i studentskih poslovnih planova Budi uzor®/Inova®od 9.-11. 11. 2017. u dvorani Gradski vrt.

Izložba se organizira u suradnji s tvrtkom TERA Tehnopolis, Hrvatskim savezom inovatora te Savezom inovatora Zagreba. Osim poslovnih planova, na izložbi su promovirane inovacije pristigle iz cijelog svijeta. Suradnjom Budi uzor®/Inova®, izložba je ušla u grupu najvećih izložbi u regiji. Budi uzor® je postao brend osječkog Sveučilišta, a kvaliteta izrađenih poslovnih planova značajno je povećana.

KREATIVNOST Natjecanje za najbolji poslovni plan potiče sudionike da svoje slobodno vrijeme iskoriste na kreativan i koristan način, potiče ih na rad u timu i definiranje poduzetničkih ideja tijekom školovanja, kako bi nakon završetka školovanja krenuli u poduzetničke vode.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Kao redoviti suorganizator natjecanja u pisanju poslovnih planova BUDI UZOR®, koje se redovito održava od 2005. godine, Udruga je stekla dugogodišnje iskustvo u organizaciji ove manifestacije. U 12 godina održavanja je istrenirano više od 1600 studenata. Osim toga, Udruga svojim članovima nudi savjetodavnu potporu u aktivnostima koja se tiču zaštite intelektualnog vlasništva, registriranje vlastitog obrta ili trgovačkog društva, istraživanje tržišta i pisanje poslovnog plana te sklapanje prvih ugovora u početku poslovanja.

TEHNOLOGIJA Udruga sudjeluje u organizaciji aktivnosti usmjerenih općem prihvaćanju, unaprjeđivanju, razvitku tehnike i tehnologije te razvitku inovatorskog rada svojih članova.

Udruga pruža potporu u izobrazbi na području tehnoloških i informatičkih dostignuća za studente Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Nositelji inovativnih poduzetničkih ideja s konkretnim pitanjima o mogućnostima komercijalizacije i studenti koji žele proći trening za izradu poslovnog plana, ciljne su skupine koje u udruzi HUIP uvijek mogu zatražiti savjetodavnu potporu.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Grad Osijek kontinuirano prati rad naše udruge od njenog osnivanja i podupire njene projekte. Osim financijske potpore, Gradu Osijeku možemo zahvaliti i na infrastrukturnoj potpori odnosno osiguravanju prostora koji nam omogućava organiziranje manifestacija u svrhu promicanja poduzetničkih aktivnosti kod mlade populacije i poticanja razvoja inovativnog poduzetnišva.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca prošle godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transpartentnost proračuna procjenjujemo izuzetno važnim jer smatramo da samo takav proračun može biti generator sve većeg broja kvalitetnih projekata od interesa za poduzetnike i širu javnost.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: