MARKO BAGARIĆ Uređena je kompletna komunalna infrastruktura u Crkvenoj, te dijelu Banove ulice

Program prioriteta za 2018. godinu Gradske četvrti Donji grad usvojen je na 23. sjednici Vijeća održanoj 30. studenog 2017. Financijski najveća stavka ponovno je održavanje nogostupa. O prioritetima iz prošle godine, te ovogodišnjim, kao i sudjelovanju samih stanovnika ove Gradske četvrti u kreiranju liste prioriteta, govori predsjednik GČ Donji grad, Marko Bagarić.

  •  Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Gradske četvrti Donji grad u 2017. godini planirano 538.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Lagano pitanje, složen odgovor. Kada usporedimo iznos od 538.000 kuna s iznosima koji su planirani za druge gradske četvrti i mjesne odbore, onda mogu reći da sam zadovoljan. No, kada uspoređujem stvarne, realne potrebe i stanje komunalne infrastrukture, onda apsolutno nisam zadovoljan.

VEĆI IZNOSI Zaključak koji se nameće sam po sebi -treba povećati iznose za program prioriteta.

  • Najviše je sredstava utrošeno u održavanje nogostupa. Koje su se ulice/naselja našli na listi prioriteta i jesu li svi planirani radovi gotovi?

Da, točno jer je stanje donjogradskih nogostupa stvarno loše. Ove su godine na listi prioriteta za modernizaciju i održavanje nogostupa na redu bile ulica Olimpije, ulica Sv. Petke te ulica Zeleno polje.

ZAVIDNO Svi planirani radovi su izvedeni i općenito mogu reći da je suradnja s ljudima iz Unikoma i grada Osijeka koji vode ove radove na zavidnom, vrlo korektnom nivou.

  •  Kao najveći problem GČ Donji grad prošle ste godine istaknuli jako loše, a ponegdje i katastrofalno stanje komunalne infrastrukture. Je li se što promijenilo po tom pitanju?

Drago mi je što ste postavili ovo pitanje. Nakon godina i godina čekanja situacija se u zadnje dvije godine značajno popravila. Uređena je kompletna komunalna infrastruktura u Crkvenoj ulici, te dijelu Banove ulice što nas posebno veseli. Ali, nažalost, ima još puno posla jer je infrastruktura u nekim ulicama stara preko 50-60 godina, negdje i blizu stotinu godina.

DOSTA POSLA Dakle, ima tu još dosta, dosta posla.

  • Je li prošle godine na području GČ Donji grad realizirana kakva kapitalna investicija?

Da, uređen je dio Banove ulice, a nastavak radova očekujem na proljeće 2018.. Također nas veseli što se spoj dviju šetnica, Gornjodravske i naše Donjodravske obale, nadam se tijekom 2018. godine nastavlja i privodi svom završetku.

CAMPUS Ne bi bilo korektno ne spomenuti aktivnosti u našem sveučilišnom Campusu, gradu u gradu, kako mi volimo ponekad reći.

  • Koliko sami stanovnici vaše četvrti sudjeluju u kreiranju liste prioriteta?

Mogu slobodno reći da imaju odlučujuću ulogu. Zašto? Zato što svaki prijedlog naših Donjograđana razmotrimo i nakon rasprave na sjednicama Gradske četvrti uvrstimo u listu prioriteta ili ako to nije moguće zbog financijskih ograničenja isti prijedlog podržimo i proslijedimo upravnim tijelima Grada Osijeka na daljnje postupanje.

MIŠLJENJE Mogu reći da je ovakav način komunikacije dosta uspješan i građani su zadovoljni što uvažavamo njihovo mišljenje.

  • Što će se sve naći na vrhu prioriteta za ovu, 2018. godinu?

Program prioriteta za 2018. godinu je završen i usvojen na 23. sjednici Vijeća GČ Donji grad održanoj 30. studenog 2017.

NOGOSTUPI Opet je financijski najveća stavka održavanje nogostupa u iznosu od 300.000 kuna na lokaciju nogostupa na Vukovarskoj 209a, ul. Zeleno polje, ul. Jovana Gojkovića i Goričkoj ulici.

Tu je zatim postavljanje urbane opreme u iznosu od 179.600 kuna za nadstrešnicu na Trgu Nikole Tesle, javnog sata na Trgu bana Jelačića, postavljanje posuda za selektivni otpad u Mostarskoj, postavljanje klupa i posuda za otpad ispred Tehničke škole, Medicinske i Prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića.

Zatim je tu 93.000 kuna za uređenje ceste u Vinogradskoj 25-27, te na Trgu Josipa Runjanina, javna rasvjeta na Donjodravskoj obali 1-14 u iznosu od 95.000 kuna te za izradu projektne dokumentacije parkirališta  na Trgu bana Jelačića 25 i Donjodravskoj obali 1-14 u iznosu od 50.000 kuna što daje ukupan iznos od 717.600,00 kuna.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca prošle godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Drago mi je da je Grad Osijek dobio tako visoku ocjenu za transparentnost svoga proračuna i mišljenja sam da je to jako bitno te da tako treba nastaviti i dalje raditi te što je više moguće “približiti” proračun svakom građaninu našega grada.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s