Digitalna karta za javni gradski prijevoz u svim vozilima GPP-a

 

Nakon uspješno provedenog pilot projekta, Gradski prijevoz putnika d.o.o. uslugu kupovine digitalne karte omogućio je u svim svojim vozilima.

APLIKACIJA Riječ je o VIPnetovoj mobilnoj aplikaciji Smartica, prvoj aplikaciji na hrvatskom tržištu koja omogućuje kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih karata u javnom gradskom prijevozu.

Pilot faza uvođenja „Smartice“, koja je trajala do 27. prosinca, pokrivala je isključivo tramvajski promet, a u prosincu je, kako je ranije i najavljeno, oprema za njezino korištenje implementirana u sva vozila, te je od danas dostupna i u autobusima.

DOSTUPNIJE Novi, dodatni kanal prodaje karata za javni prijevoz, potvrda je kontinuirane spremnosti i želje Gradskog prijevoza putnika da svojim korisnicima javni prijevoz u gradu Osijeku učini što dostupnijim.

„Smarticu“ je potrebno besplatno preuzeti na mobilni uređaj putem Google Play i Apple Store trgovine aplikacija. Aplikacija omogućuje vrlo jednostavno i pregledno kupovanje dvije vrste prijevoznih karata, jednokratne i dnevne, a plaćanje se provodi putem SMS-a. Cijena jednokratne karte za prvu i drugu zonu iznosi 11 kuna, dok je za 35 kuna korisnicima javnog prijevoza na raspolaganju dnevna karta.

JEDNOSTAVNO Kupljena karta jednostavno se aktivira po ulasku u vozilo javnog gradskog prijevoza, prislanjanjem mobilnog uređaja na standardni validator kod ulaznih vrata vozila, a kupljene karte koje nisu aktivirane mogu se koristiti kod sljedeće vožnje.

Korištenje aplikacije, a samim time i kupovina karata za javni gradski prijevoz dostupno je korisnicima svih telekom operatera koji se nalaze u sustavu Smartice.

Platforma sadrži i mobilnu aplikaciju za kontrolore prijevoznika pri čemu sustav kontrole i općenito prevencija prijevara sadrži niz inovativnih procesa. Kontrolor prilikom ulaska u vozilo svojom aplikacijom trenutno blokira uređaj za aktivaciju putnih karata, a sučelje za administraciju služi za izvještavanje i prevenciju prijevare.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s