MIRKO IVKOVIĆ U 2018. osim vrtića, napokon ćemo riješiti pitanje odvodnje oborinskih voda Poštanskog naselja

Radovi na izgradnji vrtića u Mjesnom odboru Višnjevac nisu započeli, no projekt je prošao u gradskom proračunu. To će biti najveća investicija u 2018. godini na području ovog MO-a. O ostalim projektima i listi prioriteta za iduću godinu govori predsjednik Mjesnog odbora, Mirko Ivković.

  • Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Mjesnog odbora Višnjevac u 2017. godini planirano 457.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

MO Višnjevac nije zadovoljan izdvojenim novcem. Smatramo da bi za sve gradske četvrti i mjesne odbore trebalo izdvojiti više novaca iz gradskog proračuna.

MALO SREDSTAVA Mi s tim sredstvima radimo kapitalne investicije, a ne prioritete.

  • Najviše će sredstava ove godine utrošiti na održavanje nogostupa. Koje su ulice/naselja na listi prioriteta i jesu li svi planirani radovi gotovi?

Nogostupi su zastarjeli te su spremni za obnovu. Radovi još nisu gotovi. Radi se o spoju ulica Ivana Mažuranića i Ivana Filipovića te ulicama Ante Starčevića i Stjepana Radića kod groblja, o uređenju dijela ulice Nikole Šubića Zrinskog oko Mjesnog odbora, dijela ulice Petra Svačića, itd. Radovi planiraju biti gotovi do kraja godine.

  • Je li ove godine na području MO Višnjevac realizirana kakva kapitalna investicija?

Ove godine, nažalost, nije. No, Višnjevac je vrlo zadovoljan izglasavanjem proračuna za 2018. godinu. Ustvari, prezadovoljni smo jer će se, osim vrtića, napokon riješiti pitanje odvodnje oborinskih voda Poštanskog naselja.

PRESRETNI Ukoliko uspijemo realizirati te dvije stvari, bit ćemo presretni.

  • U kojoj je fazi zacjevljenje kanala Crni Fok putem kojeg bi se povezali Višnjevac i Josipovac? Jeste li zadovoljni kako napreduju radovi?

Nismo zadovoljni, budući da dokumentacija još nije spremna. U Hrvatskim vodama bila su rezervirana sredstva za taj projekt. Ne znam što ćemo nagodinu. U rujnu prošle godine ta je investicija dogovorena, no još nismo uspjeli ishoditi ni građevinsku dozvolu.

ADMINISTRACIJA Sredstva koja su dogovorena traju godinu dana, a zapelo je u administraciji.

  • Što je po vama najveći problem u MO Višnjevac?

Nedostatak novca uvijek je najveći problem jer se ne može ostvariti sve što se naumilo. No, smatram da ćemo ovim dvjema investicijama planiranima od strane Grada u 2018. (izgradnja vrtića i odvodnja oborinskih voda u Poštanskom naselju), „riješiti“ četiri, pet godina apstinencije kapitalnih investicija te ćemo opet nešto potaknuti.

URBANIZACIJA Naša velika želja i cilj i dalje ostaje urbanizacija Višnjevca te izgradnja tramvajske pruge do Josipovca. Trenutno tramvaj vozi do nekih 50% Višnjevca.

Ako se provozate Višnjevcem, možete vidjeti da svaki dan ima sigurno 200-tinjak bicikala parkiranih kod posljednje tramvajske stanice. To je ipak pokazatelj da treba nastaviti s izgradnjom tramvajske pruge do Josipovca i urbanizacijom.

  • Koliko sami stanovnici vaše četvrti sudjeluju u kreiranju liste prioriteta?

Mještani preko vijećnika sudjeluju u kreiranju liste prioriteta. Iznose prijedloge i sugeriraju što je važno te što bismo trebali napraviti.

Jeste li već počeli raditi na listi prioriteta za 2018. godinu? Što će se naći na vrhu prioriteta?

Donijeli smo nekakve odluke, ali zasigurno ćemo sve ovo što nije riješeno u 2017. godini, pokušati riješiti u sljedećoj.

NOGOSTUPI Tu je opet uređenje nogostupa, a onih koji vape za uređenjem u Višnjevcu je nekih 80%.

Mi ne možemo promašiti ukoliko se odlučimo u bilo kojoj ulici raditi nogostup.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Mjesni odbor Višnjevac svakako podržava odluku Grada da gradi transparentne odnose te da se objavljuju podaci. Transparentnost je vrlo važna kako za stanovnike Osijeka, tako i za gradske četvrti i mjesne odbore jer će na taj način građani dobiti najbolji uvid što se gdje radilo i je li se uopće radilo.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s