HRVOJE OSTRIČKI Cijene naših usluga nastojimo prilagoditi različitim imovinskim stanjima građana

Hrvoje Ostrički, direktor Ukopa d.o.o.

Ukop d.o.o. u 2018. godini i nadalje planira svoj razvoj kroz realizaciju osmišljenih projekata koje će aplicirati prema EU fondovima i ostalim institucijama RH te raditi na svakodnevnom pružanju što boljih i kvalitetnijih usluga svojim građanima. O novim projektima, izgradnji krematorija i uređenju groblja govori direktor Ukopa d.o.o, Hrvoje Ostrički.

  • Hoćete li realizirati neke nove planove/projekte?

Početkom slijedeće godine ćemo započeti sa novom djelatnošću koja će nam donijeti dodatan prihod i povećati razinu usluge. Isto tako ćemo obnoviti dio uredskog prostora na groblju Sv. Ane, Centralnom groblju i dio skladišnih prostora u djelatnosti klesarije, te povećati broj vodovodnih priključaka na pojedinim grobljima.

ZBRINJAVANJE OTPADA Počeli smo sa realizacijom projekta odvajanja i zbrinjavanja otpada u okviru vlastitih resursa kako zbog zaštite okoliša, tako i zbog smanjenja troškova i veće pristupačnosti posudama za otpad u koji građani odlažu smeće.

Kontinuirano radimo na popravcima ograda, staza, klupica, sadnji novog i održavanju postojećeg zelenila,  odnosno održavanju sveukupnih zajedničkih prostora groblja.

  • Na koji način rad Ukopa utječe na povećanje standarda građana Osijeka?

Ukop kao tvrtka sa dugom tradicijom pogrebničkih poslova pruža svojim korisnicima vrlo kvalitetnu i cjenovno pristupačnu uslugu, kako bi svi naši sugrađani mogli dostojanstveno ispratiti svoje preminule drage osobe. U našoj ponudi imamo cjenovno najpovoljniji pogreb sa svom opremom i prijevozom te izlazimo u susret sa svim vrstama plaćanja i plaćanjima na odgodu.

KARTICE I KREDITI Prihvaćamo kreditne kartice do 12 mjeseci beskamatno i potrošački kredit od PBZ Card do 60 mjeseci uz kamatu. Isto tako imamo u ponudi i višu razinu opreme, tako da možemo zadovoljiti sve zahtjeve.

Napominjem da smo našim građanima na raspolaganju 0-24 sata i mogu nas kontaktirati na besplatni telefon 0800 9992.  Naglašavamo da se cijene naših usluga nisu mijenjale od 2010. godine bez obzira na to što postoje razlozi za korekciju, dakle direktno pridonosimo očuvanju dostignutog standarda naših sugrađana. Kvaliteta pružanja naših usluga, iz tog razloga, nije smanjena ni u kojem segmentu.

NAJPOVOLJNIJA RJEŠENJA Dapače, nastojimo našim korisnicima uvijek izaći u susret ponudom najpovoljnijeg rješenja,  a posebice pružiti pomoć onim sugrađanima koji u trenutku nastale potrebe za pružanjem usluga pokopa nisu u mogućnosti podmiriti troškove pokopa.

  • U kojoj je fazi projekt obnove i rekonstrukcije groblja Svete Ane prijavljen na IPA natječaj?

Ukop ima razrađene planove i projekte sa kojima će u 2018. godini i dalje, a nastavno na 2017. aplicirati na natječajima za sredstva iz EU fondova. Radi se o projektima razvijanja međugranične suradnje  sa svojim partnerima koji se bave istom djelatnošću, a sa kojima je potpisan sporazum o suradnji za  zajedničko nastupanje kod izrade i prijave projekata. Partneri Ukop-a su JKP Prostor Sombor, JKP Pogrebno Subotica i Kneževi parkovi d.o.o. za komunalnu djelatnost, Kneževi Vinogradi i radi se o vrlo dobrim projektima za sve stranke sporazuma.

TURISTIČKA PONUDA Ukop je u suradnji sa stručnim osobama razvio i nadalje razvija i dorađuje projekte uređenja groblja Svete Ane kako bi se nakon uređenja ovo povijesno značajno groblje našlo u turističkoj ponudi grada Osijeka i ne samo kao značajno groblje kulturne baštine našega grada, nego i kao značajno groblje Europe.

Ukop je u ovoj godini dobio certifikat člana udruženja ASCE-a, odnosno Udruženja značajnih groblja Europe, a za dobivanje takvog certifikata bitno je groblje Svete Ane i njegovi povijesno kulturni i zaštićeni spomenici.

ENERGETSKA UČINKOVITOST Pored projekta uređenja groblja Svete Ane za razvijanje, kulturne baštine grada značajan je i projekt energetske učinkovitosti koji provodimo na Centralnom groblju gdje je planirana rekonstrukcija građevinskog objekta.

Raspisivanje natječaja za prijavu IPA projekata očekujemo krajem ove, odnosno početkom iduće godine.

  • Hoće li se u Osijeku izgraditi krematorij, kako je najavljivano? Imate li neke nove ideje/planove po tom pitanju?

Trenutno uslugu kremacije radimo u suradnju sa Zagrebačkim krematorijem. S obzirom na trend većine zemalja EU i sve većih zahtjeva naših građana smatramo da bi Ukop trebao imati krematorij s vrhunskom tehnologijom. Idejno rješenje krematorija je izrađeno.

TROŠKOVI Sukladno predloženom idejnom rješenju izrađen je projektantski troškovnik koji predviđa vrijednost radova na izgradnji i opremanju krematorija u iznosu od oko 55 milijuna kuna.

Kako se radi o vrlo velikim sredstvima, u realizaciju istog bi uključili druge značajne institucije koje razvijaju nove tehnologije kako bi kreirali suradnju koja bi zadovoljila kriterije za uspješnu aplikaciju na posebne vrste fondova EU.

  • Možete li ocijeniti/procijeniti cijene svojih proizvoda/usluga u odnosu na cijene tih istih proizvoda/usluga drugdje u Hrvatskoj?

Cijene naših usluga ne razlikuju se puno od cijena istovrsnih usluga u odnosu na ostala područja Hrvatske. Cijene usluga koje pružamo našim građanima nastojimo prilagoditi različitim imovinskim stanjima građana, korisnika usluga.

NAJNIŽE CIJENE Napominjemo da na našem području imamo najnižu cijenu opreme koja je potrebna za dostojan pokop te smo i na taj način prilagođeni našim građanima.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: