ROBERT DUDNIK Provodimo i program usluga osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom invaliditeta

Robert Dudnik, predsjednik udruge „Glas čovječnosti“

Udruga za potporu osoba s invalidnošću i hendikepom Osječko-baranjske županije „Glas čovječnosti“ ima 60-tak članova/ca, osoba s invaliditetom  svih kategorija i stupnjeva oštećenja, članova njihovih obitelji, volontera, te ostalih sugrađana. Suradnju s predstavnicima Grada Osijeka prisutna je od početka rada udruge. O projektu „Pet do dvanaest, zeleno – izričaji osoba s invaliditetom“, te ostalim programima koje provode, govori predsjednik udruge, Robert Dudnik.

  • „Glas čovječnosti“ Udruga za potporu osoba s invalidnošću i hendikepom Osječko-baranjske županije iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. za projekt „Pet do dvanaest, zeleno – izričaji osoba s invaliditetom“ dobila 4.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Riječ je o tome da su članovi naše udruge ovog puta nastojali proširiti uobičajene okvire svojega promišljanja i djelovanja. Osnovna tema projekta bila je povećanje  razine svijesti o nužnosti zaštite okoliša i održivog razvoja, te konkretan doprinos tome.

OČUVANJE OKOLIŠA Osobe s invaliditetom su, zajedno s članovima njihovih obitelji, volonterima i ostalim zainteresiranim sugrađanima lokalne (regionalne) zajednice nastojali tematskim umjetničkim radionicama, tribinama i okruglim stolovima, na sebi svojstven način, doprinijeti i užim i širim aspektima (tematici) očuvanja i zaštite okoliša, kao i unapređivanja održivog razvoja kako u specifičnom, tako i u općem smislu.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Udruga  trenutno ima 60-tak članova/ca, osoba s invaliditetom  svih kategorija i stupnjeva oštećenja, članova njihovih obitelji, volontera, te ostalih sugrađana. Od samog osnutka „Glas čovječnosti“ provodi usluge besplatne primarne pravne pomoći, a već niz godina provodimo i projekt/program  usluga osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom invaliditeta.

REALIZIRANO Tijekom svojega djelovanja članovi udruge realizirali su još i niz drugih projekata/programa od projekata različite umjetničke tematike do škole informatike i slično.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

S obzirom na to da smo po svojoj osnovnoj vokaciji tzv. mješovita udruga – članovima udruge mogu postati osobe s invaliditetom svih kategorija, članovi njihovih obitelji volonteri, zainteresirani sugrađani lokalne zajednice, kao i sve tvrtke koje žele doprinijeti daljnjem kontinuiranom, odnosno uspješnom radu  naše udruge.

TRAŽI SE VOLONTER/KA Udruga trenutno traži volontera/ku  ekonomskog, upravnog, umjetničkog, medicinskog i/ili informatičkog usmjerenja, SSS i/ili VSŠ stručne spreme.

Volonter je potreban radi obavljanja administrativno-tehničkih poslova u udruzi, odnosno suradnje na apliciranju projektnih i/ili programskih prijedloga razne tematike osoba s invaliditetom. Zainteresirani se mogu javiti na e-mail adresu: robert.dudnik@optinet.hr.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom?

Suradnju s predstavnicima Grada Osijeka prisutna je od početka rada udruge.

OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO Projektni, odnosno programski prijedlozi predstavljeni od strane članova/ca naše udruge na godišnjim natječajima Grada Osijeka realizirani su međusobnom suradnjom i na obostrano zadovoljstvo.

Udruga „Glas čovječnosti“ nastoji s predstavnicima Grada Osijeka trajno održati korektan, odnosno partnerski odnos.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Predstavnici Grada Osijeka su, u svrhu suradnje s udrugama svih kategorija osoba s invaliditetom, između ostalog sudjelovali i u osnivanju Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Osijeka.

POVJERENSTVO Naša udruga kontinuirano, svojim konkretnim prijedlozima nastoji cjelovito i  kvalitetno doprinijeti radu Povjerenstva.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Po mišljenju članova/ca naše udruge transparentnost rada je vrlo važna zbog cijelog niza razloga, a ponajviše zbog vjerodostojnosti rada predstavnika kako lokalne (regionalne) samouprave, tako i predstavnika organizacija tzv. nevladinog sektora.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: