IGOR MEDIĆ Poseban naglasak dat ćemo projektu „S njive na stol“

Jedan od ciljeva nove uprave Tržnice d.o.o. Osijek je da tržnica i dalje bude mjesto okupljanja građana Osijeka i okolice, te prepoznatljiva turistička destinacija. O novim projektima, cijenama proizvoda i usluga govori direktor Tržnice d.o.o. Osijek, Igor Medić.

  • U kojem će se smjeru tvrtka Tržnica kretati/razvijati u iduće četiri godine?

Cilj nam je poboljšati kvalitetu i dostupnost naših usluga kako krajnim korisnicima – građanima grada Osijeka – tako i našim korisnicima usluga. U cilju realizacije navedenog planiramo intezivnije surađivati s našim osnivačima, ostalim komplementarnim gradskim tvrtkama te fondovima EU.

Posebni naglasak dat ćemo našem projektu pod nazivom „S njive na stol“ koji promovira i potiče proizvodnju i prodaju domaćih proizvoda koji zadovoljavaju ekološke standarde.

  • Hoćete li realizirati neke nove planove/projekte?

Projekt „Zelena energija za zelenu tržnicu“ spreman je za apliciranje i za „povlačenje“ sredstava iz EU fondova. Čekamo objavu odgovarajućeg natječaja od strane provedbenih tijela. Dakle, dinamika realizacije projekta ovisi o terminu objave natječaja za prijavu projekta na EU fondove.

SAMODOSTATNOST Cilj projekta je samodostatnost u potrošnji električne energije tj. da proizvedenu električnu energiju proizvedemo i potrošimo na prostoru glavne osječke tržnice.

Istovremeno potpuno bi obnovili našu poslovnu zgradu, podižući energetsku učinkovitost iste kao i svih uređaja koji se u njoj korist (klimatizacija, rashladne vitrine, ventilacija i sl.).

Rekonstrukcija sajma automobila također je jedan od projekata – prostor je preko tjedna neiskorišten te ga planiramo bolje iskoristiti u suradnji s ostalim gradskim tvrtkama.

NATKRIVANJE Jedan od mogućih scenarija je natkrivanje prostora posebnim nadstrešnicama koje bi na sebi imale solarne panele za proizvodnju električne energije.

Zbog činjenice da je vrijednost projekta relativno velika nadamo se da će se uskoro objaviti EU projekt na kojem možemo biti prihvatljivi prijavitelji

SUGESTIJE Također, planiramo i obnovu manjih tržnica i prodajnih mjesta sa klupa na području grada Osijeka uz suradnju i sugestije gradskih odbora.

  • Prema Vašem mišljenju, na koji način rad Tržnice utječe na povećanje standarda građana Osijeka?

Dostupnošću zdrave i kvalitetne hrane po povoljnim cijenama uz jamstvo teritorijalnog porijekla robe koja se prodaje na tržnici. Tržnica je svojim korisnicima – obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, već nekoliko godina izdaje certifikate pod prepoznatljivim nazivom „Certificirana seljačka tržnica“ kako bi kupci bili sigurni u porijeklo robe koju kupuju.

DOSTUPNIJE U suradnji s gradom Osijekom tržnica je postala dostupnija posjetiteljima izgradnjom dodatnog parkirališnog prostora na kojem je svima omogućeno besplatno parkiranje u trajanju od sat vremena.

Time smo poboljšali protočnost vozila i utjecali na povećanje posjetitelja tržnice. Našim korisnicima značajno smo olakšali dostavu robe do njihovih prodajnih mjesta.

  • Možete li ocijeniti/procijeniti cijene svojih proizvoda/usluga u odnosu na cijene tih istih proizvoda/usluga drugdje u Hrvatskoj?

Prošla uprava snizila je cijene najma prodajnih mjesta (kiosci, štandovi i klupe) za oko 30%. Smatram da su cijene usklađene sa ostatkom Hrvatske, te da smo među povoljnijim tržnicama u velikim gradovima.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s