Obilježen Međunarodni dan volontera

Pod sloganom „Učiniti nevidljivo vidljivim“ Volonterski centar Osijek dodijelio je po 12. put za redom nagrade volonterima povodom Međunarodnog dana volontera.

DOPRINOS Nagrade se dodjeljuju aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, školama za doprinos razvoju školskog volontiranja te poslovnom sektoru za doprinos razvoju volonterstva u Osijeku i Slavoniji i Baranji.

Cilj ove dodjele nagrada je afirmacija volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti, a dodjeljuju se u četiri kategorije. Za volonterski angažman pojedinca nagradu Volonterskog centra dobili su Blaženka Lončar, Mila – Marica Rukovanjski, Katarina Ćosić, Jovica Radosavljević i Ilija Marić. Primjeri dobre prakse uključivanja volontera su Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Našice – Klub mladih, Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo“ iz Feričanaca te Kreativna udruga mladih „Limes“ Slavonski Kobaš. Za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju, nagradu Volonterskog centra Osijek dobili su Ekonomska škola Braća Radić Đakovo, Tehnička škola Slavonski Brod, a za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva nagradu je dobila tvrtka Kaufland Hrvatska.

ČESTITKE Dobitnici Blaženki Lončar nagradu za volonterski angažman pojedinca uručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je tom prigodom i čestitao svim volonterima njihov dan te istaknuo koliko su upravo oni značajni za porast socijalne osviještenosti u gradu Osijeku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: