Pod sloganom „Učiniti nevidljivo vidljivim“ Volonterski centar Osijek dodijelio je po 12. put za redom nagrade volonterima povodom Međunarodnog dana volontera.

DOPRINOS Nagrade se dodjeljuju aktivnim pojedincima, organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, školama za doprinos razvoju školskog volontiranja te poslovnom sektoru za doprinos razvoju volonterstva u Osijeku i Slavoniji i Baranji.

Cilj ove dodjele nagrada je afirmacija volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti, a dodjeljuju se u četiri kategorije. Za volonterski angažman pojedinca nagradu Volonterskog centra dobili su Blaženka Lončar, Mila – Marica Rukovanjski, Katarina Ćosić, Jovica Radosavljević i Ilija Marić. Primjeri dobre prakse uključivanja volontera su Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek, Gradsko društvo Crvenog križa Našice – Klub mladih, Udruga učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo“ iz Feričanaca te Kreativna udruga mladih „Limes“ Slavonski Kobaš. Za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju, nagradu Volonterskog centra Osijek dobili su Ekonomska škola Braća Radić Đakovo, Tehnička škola Slavonski Brod, a za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva nagradu je dobila tvrtka Kaufland Hrvatska.

ČESTITKE Dobitnici Blaženki Lončar nagradu za volonterski angažman pojedinca uručio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je tom prigodom i čestitao svim volonterima njihov dan te istaknuo koliko su upravo oni značajni za porast socijalne osviještenosti u gradu Osijeku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s