Osijeku za rođendan 500 milijuna kuna

Dobitnici priznanja “Grb grada Osijeka” i “Pečat grada Osijeka”

Vlada Republike Hrvatske u projekte Grada Osijeka uložit će 300 milijuna kuna, od čega 218 nepovratnih sredstava, ako tome pridodamo i projekte drugih gradskih institucija onda je to 500 milijuna, a u Osječko-baranjsku županiju ukupno 1 milijardu kuna.

POKLON Ovo je najljepši poklon Osijeku za rođendan koji će omogućiti novi zamah u gradu na Dravi i ostvarivanje planiranih razvojnih projekata.

Na sjednici Vlade održane u Osijeku uoči Dana grada 1. prosinca potpisani su ugovori o uređenju desne obale Rijeke Drave, o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt obnove i upravljanja kulturnim dobrima Osječke Tvrđe, o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu 12 novih autobusa za Osječki javni prijevoz te o dodjeli bespovratnih sredstava za modernizaciju tramvajske infrastrukture na području Grada Osijeka. Vlada RH je na toj sjednici donijela zaključke vezano uz izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, rješavanje problematike dezinsekcije komaraca u parku prirode “Kopački rit”, o završetku izgradnje Sveučilišnog campusa, o projekta izgradnje IT parka u Osijeka, donesena je i uredba o osnivanju Arheološkog muzeja, a Gradu je dodijeljeno i 10-ak stanova u državnom vlasništvu za potrebe zbrinjavanja građana slabijeg imovinskog stanja – u ukupno 21 točki riješena su još mnoga pitanja vezana uz Grad i Županiju.

GOSTI Osijek je svoj rođendan proslavio i Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu, na kojoj su gosti, uz premijera Andreja Plenkovića, bila i većina ministara u Vladi RH, župan OBŽ Ivan Anušić u svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnici IV. izborne jedinice, konzuli, rektor osječkog Sveučilišta prof.dr.sc. Drago Guberac, nadbiskup i metropolit đakovačko –osječki mons. dr. Đuro Hranić, izaslanstva Gradova prijatelja, predstavnici pravosudnih institucija, gospodarstvenici i mnogi drugi uzvanici.

Dodijeljena su javna priznanja Osječanima koji su svojim djelovanjem za opće dobro zadužili grad i njegove građane:

Zlatna Plaketa «Grb Grada Osijeka» za životno djelo dodijeljena je Delimiru Rešickom za jedinstvena ostvarenja na području književnosti i doprinos kulturi grada Osijeka; Zlatne plakete “Grb Grada Osijeka” uručene su i Valentu Turkoviću za izuzetan doprinos razvoju i unapređenju novih i humanitarnih tehnologija, Mateju Kasaču za izuzetan doprinos sportu grada Osijeka, Udruzi Osijek Software City za izuzetan doprinos razvoju tehničke kulture i IT sektora grada Osijeka, Centru za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” za izuzetan doprinos u području obrazovanja djece i odraslih osoba s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju, Udruzi za borbu protiv ovisnosti NE- ovisnost za izuzetan doprinos u području socijalne skrbi, prevenciji ovisnosti te rehabilitaciji i resocijalizaciji bivših ovisnika; Pečat Grada Osijeka primili su Atletski klub Slavonija – Žito za osobita ostvarenja u području sporta; dr.sc. Neđeljko Knežević za osobit doprinos sportu grada Osijeka, vlč. Ivan Jurić za osobit doprinos borbi protiv ovisnosti i resocijalizaciji bivših ovisnika, Božidar Riba za osobit doprinos obrani grada Osijeka za vrijeme Domovinskog rata, Ana Kovačić za osobite zasluge u obrani grada Osijeka za vrijeme Domovinskog rata te doprinos prevenciji bolesti krvožilnog sustava i srca, Jozo Pavičić za osobit doprinos njegovanju kulturne narodne baštine i tradicijskih običaja te Petar Živković za osobite zasluge u obrazovanju odraslih, osposobljavanju i stručnom usavršavanju.

ADVENT Svečanost obilježavanja Dana grada nastavljena je otvorenjem Adventa u Osijeku, po prvi puta u središtu grada, kao i Festivala WineOS u Esseker centru.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: