ZDRAVKO NALIO Svi stanovnici Industrijske četvrti kreatori su liste prioriteta

Svakodnevno se, po evidentiranju stanovitih nedostataka upućenih u GČ Industrijska četvrt sa povjerenstvom za infrastrukturu i hortikulturu određuju postupanja vezano za prioritete, a potom se isti izglasavaju te upućuju u Gradsku upravu. O prioritetima u 2017., ali i 2018. Godini, govori predsjednik GČ, Zdravko Nalio.

 • Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Gradske četvrti Industrijska četvrt u 2017. godini planirano 493.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Gradske četvrti Industrijske četvrti za 2017. godinu planirano i određeno 493.000,00 kuna po redovnim prioritetima. Također je odobren novčani iznos od 342.000 kuna kao dopunska sredstva, za dodatno održavanje komunalne infrastrukture, i dodatnu izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju javne rasvjete domicilne gradske četvrti što ukupno iznosi 835.000 kuna. Svakako da narečeni iznos sukladno potrebama poboljšanja infrastrukture i hortikulture nije dostatan za rješavanje svih postojećih ukazanih manjkavosti i potreba u sferi poboljšanja uvjeta življenja građana.

PRAVIČNA RASPODJELA Određena sredstva pravično su raspoređena sukladno ljestvici prioriteta po vijeću GČ Industrijska četvrt jednoglasno konsenzusom te se narečeno provodi dosta dobrim intenzitetom.

 • Najviše će se sredstava i ove godine utrošiti na održavanje nogostupa. Koje su ulice/naselja na listi prioriteta i jesu li svi planirani radovi gotovi?
 • ODRŽAVANJE NOGOSTUPA-443.000,00 kuna po redovnim održavanjem prioriteta, te 67.700,00 kuna po dodatnim održavanjima prioriteta. Do sada je nogostup postavljen u ulicama Unska (neparna strana) kao i Koranska (parna strana), a u tijeku je početak skorih radova u Vukanskoj ulici kao i Bosutsko naselje od broja 1. do broja 14. kao i dalje sukladno mogućnosti novčanih sredstava u gore narečenom iznosu za postavljanje nogostupa.
 • Rekreacijski centar Mačkamama-40.000 kuna, izvršena je nadopuna sprava za tijelovježbu potreba invalidskih osoba.
 • Urbana oprema- 20.800 kuna, postavljanje klupa, koševa za smeće, te ine urbane opreme.
 • Održavanje dječjih igrališta-13.200 kuna, izvršena dopuna igrala za djecu na postojećem djećjem igralištu naselja Vijenac Kraljeve sutjeske.
 • Održavanje fontana-20.000 kuna, za redovito postupanje održavanja fontane na kružnom toku Vinkovačka-Drinska.
 • Javna rasvjeta-41.000,00 kuna, postavljena dopunska rasvjetna tijela u Jablaničkoj ulici (tri rasvjetna tijela) u Bistričkoj ulici (jedno rasvjetno tijelo), kao i na Vijencu kraljeve Sutjeske (dva rasvjetna tijela).

Je li ove godine u GČ Industrijska četvrt realizirana kakva kapitalna investicija?

Kapitalne investicije određene po vijeću GČ Industrijska četvrt nisu u ovoj kalendarskoj godini realizirane, a premda su bila određena novčana sredstva kako slijedi:

 • Sekundarna odvodnja Trebižatska ulica (bilo namijenjeno 500.000 kuna).
 • Pristupna cesta Filipovica-Bistriča (namijenjeno 1 500.000 kuna).
 • Zapadno predgrađe i javna rasvjeta.
 • Raška ulica izgradnja nogostupa.
 • Jadrovska ulica izgradnja nogostupa.

U 2018. Kapitalne investicije smo po vijeću GČ Industrijska četvrt opetovali u prioritete za sljedeću kalendarsku godinu, sa vjerom da će se isti realizirati posebice oni elementarni.

 • Koliko sami stanovnici vaše četvrti sudjeluju u kreiranju liste prioriteta?

Svi žitelji, stanovnici četvrti su kreatori liste prioriteta glede održavanja i poboljšanja komunalne infrastrukture. Svakodnevno se, po evidentiranju stanovitih nedostataka upućenih u GČ skupno sa povjerenstvom za infrastrukturu i hortikulturu određuju postupanja vezano za prioritete, a potom se isti u tabelarnom slijedu izglasavaju te upućuju u Gradsku upravu.

 • Jeste li već počeli raditi na listi prioriteta za 2018. godinu? Što će se naći na vrhu prioriteta?

Lista prioriteta se slaže te izglasava u svakoj kalendarskoj godini, mjesecu studenom po vijeću GČ Industrijska četvrt.

 • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost proračuna grada Osijeka doživljavam kao otvorenost tj. mogućnost da mi građani imamo potpune i razumljive informacije o proračunu, što nam omogućuje da se informiramo glede prikupljanja javnih sredstava kao i ponuda javnih dobara i usluga kroz čega se po mome mišljenju uvelike, a ne baš sasvim smanjuje mogućnost za korupciju.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

3 misli o “ZDRAVKO NALIO Svi stanovnici Industrijske četvrti kreatori su liste prioriteta

 1. Gos. Zdravko Nalio.moli Vas kome da se obratim mi iz Dunavske-Murske ulice to jest željezničke kolonije za uređenje našeg nogostupa stvarno je u jako lošem stanju i bilo bi nam drago da i nama mali uljepšate naš mali kvart HVALA

  Sviđa mi se

 2. Gospodine Naučio u ovom izvješću proračuna ne spominje se nikakva izgradnja ili popravci i izgradnja parkirališta i sanacija ceste , poboljšanje stanovanja , riješavanje blata i bolje dječije igralište u Drinskom naselju, tamo ne žive face nego obični građani pa im se možda ne moraju popraviti uvjeti u ljepšem izgledu samog naselja.

  Sviđa mi se

 3. Gospodine Nalio u ovom izvješću proračuna ne spominje se nikakvi popravci i izgradnja parkirališta i sanacija ceste , poboljšanje stanovanja , riješavanje blata i bolje dječije igralište u Drinskom naselju, tamo ne žive face nego obični građani pa im se možda ne moraju popraviti uvjeti u ljepšem izgledu samog naselja.

  Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s