ZORAN BATNOŽIĆ Vidi se napredak u kvaliteti življenja u gradskoj četvrti Tvrđa

Do kraja godine na području će se Gradske četvrti Tvrđa urediti igralište na Vijencu Ivana Meštrovića kod kućnog br. 74 i na Vukovarskoj cesti kod Cestinga (pruge). Kod Eurodoma i kod mosta dr. Franje Tuđmana postavljeni su stupovi za popravaka bicikala, kao i za pumpanje guma. O planiranim projektima govori predsjednik GČ Tvrđa, Zoran Batnožić.

  • Iz gradskog je proračuna za programe prioriteta Gradske četvrti Tvrđa u 2017. godini planirano izdvajanje 502.000 kuna. Jeste li zadovoljni tim iznosom?

GČ Tvrđa u 2017. godini dobila je 502.000 kuna iz gradskog proračuna. Taj iznos nije ni približno dovoljan za neke veće zahvate.

IPAK ZADOVOLJNI Znajući stanje u kojem se nalaze svi gradovi u Hrvatskoj, moramo biti zadovoljni sredstvima koje imamo.

  • Najviše će se sredstava i ove godine utrošiti u održavanje nogostupa. Koje su ulice/naselja na listi prioriteta i jesu li svi planirani radovi gotovi?

Tako je, i ove je godine najviše sredstava uloženo na održavanje nogostupa. Tako smo riješili pitanje nogostupa uz dječje igralište i uz prostorije Gradske četvrti. Ono što će do kraja godine biti napravljeno jest nogostup uz ulaz s Vukovarske ulice, nogostup na lijevoj strani ulice Otokara Keršovanija, kao i uz Ljekarnu i prostoriju HVIDRA-e na Vijencu Ivana Meštrovića.

GORUĆI PROBLEM Jedno od gorućih pitanja jest problem parkirnih mjesta na Vijencu, pa smo izgradili još osam parkirnih mjesta.

  • Krajem prošle godine najavili ste postavljanje stijene za penjanje i Fun Track na igralištu Doline na Vijencu Ivana Meštrovića. Jesu li se te stavke našle na listi prioriteta i kada će one biti u funkciji?

Ove smo godine odustali od postavljanja stijene za penjanje, zbog problema sigurnosti, no vjerujem da će taj projekt biti realiziran kada se to pitanje riješi. Što se tiče Fun Tracka u Dolinama, taj je projekt trenutno u postupku.

RADI SE Za sada je dovezeno 300 m₂ zemlje, nedostaje nam još 200 m₂, ali radimo na tome.

  • Što se ove godine od planiranoga u GČ Tvrđa napravilo?

Zaista smo zadovoljni onime što smo napravili ove godine za našu Gradsku četvrt. U prostoriji Gradske četvrti uspjeli smo sanirati sanitarni čvor te smo sve obojali. Također smo obnovili klupe za odmor, te smo postavili nove. Postavili smo i mnogo novih koševa za smeće. Veliko bogatstvo naše gradske četvrti jest drveće koje se u njoj nalazi.

ZAMJENA Stalno brinemo o stablima pa smo tako uklonili ona bolesna, a posadili mnogo novih. Uvijek gledamo da za svako stablo koje se mora ukloniti, zasadimo barem dva nova.

Nismo zaboravili ni najmlađe. Do kraja godine uredit ćemo igralište na Vijencu Ivana Meštrovića kod kućnog br. 74 i na Vukovarskoj kod Cestinga (pruge). Također smo kod Eurodoma i kod mosta dr. Franje Tuđmana postavili stupove za popravaka bicikala, kao i za pumpanje guma. Također, ovih dana započinju radovi na postavljanju slavine kod nogometnog i košarkaškog igrališta. Zaista sam zadovoljan učinjenim.

  • Koliko sami stanovnici vaše četvrti sudjeluju u kreiranju liste prioriteta?

Pokušavamo čuti mišljenje stanovnika naše gradske četvrti, ali ipak najprije rješavamo prioritete. Često se poteže rasprava da favoriziramo Vijenac Ivana Meštrovića, kada su u pitanju nekakvi radovi, ali to je naselje godinama zapostavljeno.

INTERVENCIJE Mi još uvijek na Vijencu vršimo samo intervencije jer nešto ozbiljnije ne uspijevamo s ovim budžetom.

Ono što slobodno mogu reći jest da se vidi napredak u kvaliteti življenja u gradskoj četvrti Tvrđa i to je ono što je važno.

  • Jeste li već počeli raditi na listi prioriteta za 2018. godinu? Što će se naći na vrhu prioriteta?

Planovi za 2018. godinu su zaista veliki, ali sve će ovisiti o novcu koji naša gradska četvrt dobije. Kao prioritet izdvojio bih trg na Vijencu Ivana Meštrovića.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost proračuna vrlo je važna. Tako uvijek imamo mogućnost voditi raspravu o dijelovima proračuna.

POMOĆ Sve ono što smo napravili u našoj gradskoj četvrti ne bismo postigli bez pomoći i razumijevanja gradonačelnika Ivana Vrkića, koji nam je oduvijek pomagao.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s