NIVES TRAUBER Svaki naš projekt humanitarnog je karaktera

Nives Trauber, predsjednica Društva likovnih umjetnika amatera Osijek – LIKAR

Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek – LIKAR osnovano je u cilju promicanja, razvitka i unapređenja likovne kulture i umjetnosti. LIKAR obuhvaća sve dobne skupine bez obzira na etničku, rasnu, nacionalnu, vjersku, političku i spolnu pripadnost. O projektu “Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica “, te drugim projektima humanitarnog karaktera govori predsjednica društva, Nives Trauber.

  • LIKAR Društvo likovnih umjetnika amatera Osijek iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. godini za projekt “Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica “ dobilo 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

„Tradicionalna međunarodna likovna kolonija – Umjetnost bez granica“ jest projekt koji je trajao od 2. do 4. lipnja 2017. Ovaj projekt provodimo dugi niz godina, a ove smo godine okupili dvjestotinjak slikara. Ono zbog čega smo sretni jest to da je bilo i jako puno posjetitelja. Projekt je dijelom financiran od strane Grada Osijeka, a drugim dijelom od Županije.

POVEZNICA Ovim projektom željeli smo povezati ne samo slikare Osječko-baranjske županije, već slikare iz cijele Hrvatske, ali i drugih država.

Tako su na ovom projektu sudjelovali slikari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, a jedna je slikarica došla čak iz Pariza. Kada održavamo ovu koloniju, orijentiramo se na to da na njoj sudjeluju slikari izvan Osječko-baranjske županije. Slike koje slikari naslikaju na ovoj koloniji poklanjaju se u humanitarne svrhe.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Udruga LIKAR trenutno broji 75 članova. Ove godine slavimo 41 godinu od osnutka udruge. Tijekom godine provodimo različite projekte, a većina naših projekata humanitarnog je karaktera.

HUMANITARCI Većina slika koje naslikaju članovi udruge LIKAR dalje se prosljeđuju udrugama kojima je potrebna pomoć.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Našoj udruzi može se pridružiti tko god želi. Nema nikakvih prepreka ni preduvjeta. Tkogod se uključi u rad udruge, postaje naš član te samim time treba sudjelovati u aktivnostima koje udruga provodi. Kao što sam već rekla, naša udruga obuhvaća sve dobne skupine – tako funkcioniramo već 41 godinu, a tako je bilo i u ratno vrijeme.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom?

Imamo izuzetnu suradnju.

TRADICIJA Naša udruga ima dugu tradiciju organiziranja različitih kolonija, izložbi i humanitarnih akcija, a gradonačelnik Ivan Vrkić zaista ima sluha prema nama.

Smatram da lijepo surađujemo s gradom, zbog čega smo jako sretni.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Grad Osijek našoj udruzi pomaže novčano, i to putem jednokratne pomoći. Sav novac koji dobijemo za projekte, udruga koristi za kupnju potrebnoga materijala. Ove smo godine radili slike za SOS dječje selo Ladimirevci. S njima smo također održali i radionice, a dogovorena je i daljnja suradnja.

POKLON Prošle smo godine slike poklonili osječkome Azilu za napuštene životinje. Svaki je taj projekt humanitarnoga karaktera.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Mislim da je transparentnost jako bitna. Svaki čovjek voli znati gdje je njegov novac otišao i smatram da je to u redu. Na taj se način vidi kako Grad funkcionira.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s