8. Dani austrijske kulture

Gostovanjem Austrian Ballet Galla – Europaballett iz St. Poeltena u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu počeli su 8. dani austrijske kulture, koji završavaju danas, 14. studenoga.

U FOKUSU Između Austrije i Hrvatske ima mnoštvo političkih, kulturnih, umjetničkih, gospodarskih i osobnih kontakata koji su već sami po sebi razumljivi. Stavljanje u fokus takvih kulturno političkih odnosa omogućava da se razmisli, kako i nadalje razvijati i graditi kontakte između Austrije i Hrvatske.

– I ove godine, organizator je Austrijski kulturni forum te su dani austrijske kulture prigoda da građani upoznaju klasičnu austrijsku kulturu, ostvarenja iz glazbeno-scenske, likovne i filmske umjetnosti te književnosti – naglasio je gradski vijećnik Vladimir Ham na otvorenju ove manifestacije.

Izložba „KALLIOPE Austria – Žene u društvu, kulturi i znanosti“u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek – Austrijska čitaonica otvara se 14. studenog u 17 sati. Izložba se može razgledati do 1. prosinca.

U okviru otvorenja izložbe predavanje će održati docentica dr. Stephanie Jug, Filozofski fakultet Sveučilišta J.J Strossmayer u Osijeku “O ženama koje su pisale povijest”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s