BORIS ĐURĐEVIĆ Grad shvaća važnost poljoprivredne proizvodnje

Boris Đurđević, tajnik Hrvatskog društva za proučavanje obrade tla

Hrvatsko društvo za proučavanje obrade tala od svog je osnutka 2008. godine dio velike međunarodne asocijacije International Soil Tillage Research. O projektu 3. međunarodna konferencija Hrvatskog društva za proučavanje obrade tla „Sustainability challenges in agroecosystems“, te suradnji s gradom Osijekom, govori tajnik društva, Boris Đurđević.

  • Hrvatsko društvo za proučavanje obrade tla iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. godini za projekt „Sustainability challenges in agroecosystems“ dobila 4.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Svrha projekta pod nazivom 3. međunarodna konferencija Hrvatskog društva za proučavanje obrade tla „Sustainability challenges in agroecosystems“  je povezivanje znanstvenika i stručnjaka iz svijeta, te razmjena znanja uz rješavanje trenutačnih problema vezanih uz poljoprivrednu proizvodnju. Takvim pristupom omogućava se povezivanje struke i znanosti, ali brže i efikasnije rješavanje projektom definiranih ciljeva. Projekt je bio podijeljen u četiri dijela – znanstveni dio koji je obuhvaćao prezentaciju recentnih znanstvenih spoznaja iz područja poljoprivrede kroz šest glavnih tema kongresa.

ZAKLJUČCI Kroz panel diskusiju, zajedno s poljoprivrednim proizvođačima i znanstvenicima doneseni su zaključci pojedinih tema i predložena su moguća rješenja iznesenih problema u poljoprivrednoj proizvodnji.

Održan je stručno-znanstveni izlet koji je imao cilj upoznati sudionike kongresa s mogućim posljedicama degradacije tla i njezinim utjecajem na proizvodnju i sigurnost hrane, ali i prikazati dobar načina gospodarenja zemljišnim resursima. Javna objava prezentiranih radova na konferenciji, tiskanjem publikacije i medijskom prezentacijom informirana je šira javnost o iznesenoj problematici.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Udruga broji 30 članova. Trenutno smo u postupku prijave novih projekata, tako da trenutačno ne provodimo niti jedan projekt.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Sve fizičke i pravne osobe koje se bave pitanjem održivog gospodarenja tlom.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom?

Suradnja s Gradom Osijekom uvijek je bila na visokoj razini.

REGIJA Moramo posebno naglasiti dobru komunikaciju i shvaćanje važnosti poljoprivrede proizvodnje, kao glavne proizvođačke grane u našoj regiji.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Pomaže, naročito u širenju informacija o samom radu udruge i njezinim postignućima.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost u financiranju udruga je vrlo važna, jer na taj način građani Grada Osijeka dobivaju uvidu koja su prioritetna područja financiranja te mogu reagirati ako nisu zadovoljni određenim projektima koji se provode.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: