Centar izvrsnosti Osijek

U Gradskoj je upravi predstavljen Centar izvrsnosti Osijek, namijenjen razvoju darovitih učenika. Predstavila ga je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa suradnicima, zajedno s ravnateljima osam osječkih osnovnih škola koje su ujedno i podcentri Centra izvrsnosti.

DAROVITI UČENICI Riječ je o novom obrazovnom projektu koji donosi besplatne izvannastavne aktivnosti u području znanosti i umjetnosti za darovite učenike od petog do osmog razreda osnovne škole.

Osnovne škole „Retfala“, „Mladost“, „Tin Ujević“, Antuna Mihanovića, Jagode Truhelke, Vladimira Becića, Franje Krežme i Svete Ane preuzele su ulogu podcentara Centra izvrsnosti, odabrani su nastavnici – voditelji radionica, održana je dodatna izobrazba nastavnika za rad u Centru, školski psiholozi testirali su svu djecu od petog do osmog razreda te utvrdili listu učenika potencijalnih polaznika Centra, određeni su termini radionica te je proveden Javni natječaj za nabavu neophodnih sredstava i materijala za njihovo provođenje.

KREATIVA Cilj ovog projekta je razvoj i njegovanje učeničkih kreativnih ponašanja i izvrsnosti.

Još jedan od ciljeva je i razvoj darovitosti učenika u dva široka područja ljudske djelatnosti, a to su umjetnost i znanost.

Grad Osijek u 2018. godini osigurao je u Proračunu 500.000,00 kuna za djelatnost Centra.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: