FILIP LAŽETA 3. Multimedijalni festival zdravlja inovativni je projekt univerzalne prevencije

Filip Lažeta, voditelj Udruge Građanska prevencija „Osječka škola“

Udruga Građanska prevencija „Osječka škola“ nevladina je, neprofitna organizacija osnovana 2003. Od 1996. godine organizirana je kao neformalna inicijativa građana i volonterski aktivno djeluje u radu s djecom i mladima, te osobama s posebnim potrebama. Glavni ciljevi udruge su prevencija ovisnosti i nasilja. O projektu „3. multimedijalni festival zdravlja“ govori voditelj udruge, Filip Lažeta.

  • Građanska prevencija „Osječka škola“ iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. godini za projekt „3. multimedijalni festival zdravlja“ dobila 11.990 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt „3. Multimedijalni festival zdravlja“, inovativni je projekt univerzalne prevencije. Provodi se u suradnji i u partnerstvu, temeljem potreba lokalne zajednice.

POTREBE Projekt je osmišljen prema stručnim i znanstvenim spoznajama, razvija lokalnu mrežu novim metodama rada dizajniranim sukladno potrebama, uključujući nove korisničke skupine. 

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?           

Građanska prevencija „Osječka škola“, broji trinaest članova, a sukladno ciljevima od 2003. godine, provodi projekte sa područja socijalne djelatnosti i zaštite zdravlja.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Građanska prevencija „Osječka škola“, organizacija je civilnog društva koja surađuje s velikim brojem građana, volontera i stručnjaka iz područja pomažućih profesija, socijalnog rada, psihologije, pedagogije, znanosti i umjetnosti.

KORIST Svrha postojanja i uključivanja, odnosno pridruživanja, usmjerena je prema radu u korist lokalne zajednice sa svrhom sprječavanja, tj. prevencije neželjenih društvenih pojavnosti stvaranjem, odnosno poboljšavanjem uvjeta življenja lokalnog stanovništva u društvenoj zajednici.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Kontinuiranu suradnja s Gradom Osijekom u proteklom vremenskom periodu pozitivno ocjenjujemo. Grad Osijek pomaže rad udruge, sukladno kapacitetima ljudskih resursa i pružanjem podrške prilikom određenih rješavanja suorganizacijskih teškoća.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je izuzetno bitna. Izgradnjom lokalne sredine koja počiva na temeljima transparentnosti, moguće je stvarati okružje u kojem građani imaju povjerenje u istinitost i čistoću financijskog upravljanja.

IZGRADNJA Takav pristup, rezultira većom uključenosti građana sa svrhom izgradnje lokalne zajednice po mjeri građana.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: