Proračun grada Osijeka za 2018. godinu 591,8 milijuna kuna

Osječko Gradsko vijeće većinom glasova prihvatilo je gradski proračun za 2018., u iznosu od 591,8 milijuna kuna, što je za 52,2 milijuna kuna više, od ovogodišnjeg rebalansiranog proračuna.

VEĆI PRIHODI Pročelnik Upravnog odjela za financije David Krmpotić rekao je da se planirano povećanje proračuna temelji na povećanju prihoda od prireza i poreza na dohodak, komunalne naknade, prihoda od pomoći, među kojima su najveći prihodi iz EU fondova, te predviđenog dugoročnog zaduživanja od 65 milijuna kuna, od čega je 20 milijuna za sufinanciranje EU projekata, a ostalo za druge kapitalne projekte.

Do kraja godine Grad Osijek znatno će smanjiti zaduženost, pa se očekuje da će do početka 2018. iznositi 220 milijuna kuna ili 12,5 posto, u odnosu na zakonom dopušteni maksimum od 20 posto.

Proračunom za 2018. sanirat će se dio manjka gradskih proračunskih korisnika u iznosu od 1,8 milijuna kuna, a cilj je u iduće dvije godine sanirati manjak Dječjeg kazališta i Javne vatrogasne profesionalne postrojbe te u iduće tri godine, uz pomoć Osječko-baranjske županije kao suosnivača, sanirati manjak HNK-a, veći od pet milijuna kuna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: