Međunarodni skup povodom Svjetskog dana hrane

“Hranom do zdravlja” naziv je 10. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa, otvorenog na Poljoprivrednom fakultetu prigodom Svjetskog dana hrane. Ovaj je skup okupio eminentne stručnjake iz akademske zajednice, industrije, farmaceute, liječnike i druge kojima je u fokusu interesa hrana i utjecaj hrane na zdravlje.

ZDRAVA HRANA Zajedničko im je nastojanje proizvesti zdravu i sigurnu hranu, kao i edukacija svih uključenih u lanac prehrane.

– Nekada smo se u povijesti brinuli kako se prehraniti, nakon toga kako dobro pojesti, a danas kako se zdravo hraniti – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić, podsjetivši kako je upravo Slavonija pravo mjesto za to, jer nudi plodnu zemlju i povoljnu klimu i sve što je potrebno za uzgoj kvalitetne i zdrave hrane. I to ne samo za svoje potrebe, već bi mogla proizvoditi i svoje proizvode uspješno plasirati širom Hrvatske i izvan njenih granica.

RAZVOJ POLJOPRIVREDE Grad Osijek priprema i dodatne mjere kojima želi potaknuti razvoj poljoprivrednih djelatnosti, posebice proizvodnju zdrave hrane.

– Upravo zato došao sam dati potporu ovom vrijednom skupu koji okuplja stručnjake u srcu Slavonije, u Osijeku, jer vjerujem kako će iznjedriti neka nova rješenja na ovom području – naglasio je gradonačelnik.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: