SONJA BOŠNJAK Projektom „Slatki okusi Esseka“ educiramo sugrađane koji se nalaze u nepovoljnom položaju

Sonja Bošnjak, predsjednica Udruge ljubitelja ručno rađenih čokoladnih delicija i keksa „Čokoladirnica Chade“

Udruga ljubitelja ručno rađenih čokoladnih delicija i keksa „Čokoladirnica Chade“ promovira kulturu jedenja čokolade, razvija i njeguje umjetničko stvaralaštvo ručno rađenih pralina, te ručno rađene čokolade sa dodacima orašastih plodova. Promovira ručno rađene čokolade kroz kulturnu baštinu grada – čokolada izrađena kao grb grada, županije… O projektu „Slatki okusi Esseka“ govori predsjednica udruge, Sonja Bošnjak.

  • Udruga ljubitelja ručno rađenih čokoladnih delicija i keksa „Čokoladirnica Chade“ iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. godini za projekt „Slatki okusi Esseka“ dobila 8.160 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt „Slatki okusi Esseka“ je usmjeren na edukaciju Osječanki i Osječana koji se nalaze u nepovoljnom položaju, a svojim bi novostečenim vještinama, znanjem i iskustvom doprinijeli stvaranju radnih mjesta i novih vrijednosti.

Edukacija obuhvaća sveukupno 12 aktivnosti, poput predavanja i radionica, u ukupnom trajanju od 45 sati, a odnose se na sljedeća područja: Osnove poduzetničkog poduhvata, upravljanje financijama, marketinga, prezentacijske vještine, projektnom menadžmentu.

SURADNJA Udruga je u suradnji sa doc.dr.sc. Draženom Ćućićem sa Ekonomskog fakulteta u Osijeku osmislila projekta i isti prijavila na natječaj Grada Osijeka.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Udruga ljubitelja ručno rađenih čokoladnih delicija i keksa „Čokoladirnica Chade“ broji 18 članova. Projekt „Slatki okusa Esseka“ je jedini projekt kojeg trenutno provodimo.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Projektu „Slatki okusi Esseka“ mogu se pridružiti sve osobe koje se nalaze u nepovoljnom položaju – dugotrajno nezaposlene osobe, mlade osobe bez radnog iskustva, muškarci stariji od 45 i žene starije od 40 godina, osobe niže obrazovne razine, nekvalificirani radnici, osobe lošijega socioekonomskog statusa, osobe s umanjenom radnom sposobnošću.

Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Dosadašnju suradnju sa Gradom Osijekom ocjenjujemo izvrsnom.

VRIJEDNOST Tijela jedinica lokalne uprave i samouprave od samog početka rada  Udruge prepoznaju naše vrijednosti i podržavaju nas u provođenju naših aktivnosti.

Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Iskrene čestitke Gradu Osijeku na dobivenoj ocjeni.

PROFESIONALNOST Transparentnost je zasigurno vrlo važna komponenta profesionalnosti i odgovornosti koja krasi Grad Osijek i njezine zaposlenike.

Budući da smo svi mi fizičke i/ili  pravne osobe te koje kroz prireze i ostale parafiskalne namete punimo gradski proračun vrlo je odgovorno od Grada Osijeka da ima visoke ocjene u vidu transparentnosti svoga proračuna.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: