ŽELJKO BOSILJ Nadamo se da će se i u budućnosti nastaviti dobra suradnja s Gradom

Željko Bosilj, predsjednik Udruge gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije

Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije broji 46 članova. Trenutno provodi četiri projekta, a projekt „Aktivno iz tame i tišine “ financiran  je sredstvima iz gradskog proračuna. O projektu, te ostalim aktivnostima govori predsjednik udruge, Željko Bosilj.

  • Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za projekt „Aktivno iz tame i tišine “ iz proračuna je grada Osijeka u 2017. dobila 8.750,00 kuna. O kakvom je projektu riječ i koliko će korisnika biti obuhvaćeno njime?

Riječ je o projektu kojim se želi osigurati socijalizacija naših članova na svakodnevnoj bazi, razvijanje samopouzdanja, njihovo aktivnije i samostalnije uključivanje u svakodnevni život, razvijanje novih vještina i razmjena iskustava i informacija i druženje između korisnika projekta na kreativnim, kulturno-zabavnim i sportsko-rekreativnim radionicama.

AKTIVNOST Projektom je obuhvaćeno četrdesetak korisnika.

U sklopu aktivnosti obilježavaju se važni datumi i manifestacije, kao što su Šetnja Helen Keller, Hrvatski olimpijski dan, Svjetski dan vida, rođendani, sudjeluje se na kulturno-zabavnim događanjima (npr. nastup korisnika na Smotri polaznika tečaja hrvatskoga znakovnoga jezika u Hrvatskome narodnome kazalištu, odlazak na Osječko ljeto kulture na kazališne predstave i koncerte), bavljenje fizičkim aktivnostima – pojedini korisnici pripremaju se i natječu u visećoj kuglani, pikadu, kartaškim igrama…

  • Koliko članova broji vaša udruga? Koje još projekte provodite?

Naša udruga broji 46 članova. Trenutačno provodimo četiri projekta koje sufinanciraju Osječko-baranjska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje (projekt putem kojeg su se zaposlile dvije osobe iz teže zapošljive skupine), HEP, i trogodišnji program koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

PREVODITELJI Partneri smo, između ostalog, na projektu Jačanje socijalnog uključivanja gluhoslijepih građana RH kroz daljnji razvoj i povećanje usluga prevoditelja hrvatskoga znakovnoga jezika Hrvatskome savezu gluhoslijepih osoba Dodir na projektu koji financira Europska unija iz Europskog socijalnoga fonda.

  • Pomaže li Grad rad vaše udruge na još neki način?

Pomaže. Grad Osijek prošle je godine prihvatio pokroviteljstvo proslave 10. obljetnice naše udruge, Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo uvijek se odazove na različite događaje i manifestacije koje organizira ili suorganizira naša udruga.

SUGLASNOST Grad je dosada uvijek dao suglasnost za zapošljavanje nezaposlenih osoba kroz program javnih radova.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom?

Da, zadovoljni smo suradnjom. I nadamo se da će se ona i u budućnosti nastaviti.

  • Osijek je među nekoliko gradova koji, unatrag tri godine, dobiva najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, prema Vašem mišljenju, ta transparentnost važna?

Proračunska transparentnost, kvalitetno informiranje građana o proračunskim aktivnostima i objave informacija o odlukama vlasti na lokalnoj razini bitni su radi jačanja povjerenja građana u vlast, budući da je riječ o postupanju s javnim sredstvima, ali i poštivanju ustavnoga prava građana na pristup javnim informacijama.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: