Potpisani ugovori za energetsku obnovu dvije osnovne škole

Grad Osijek potpisao je ugovore s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja za projekte kojima će se energetski obnoviti četiri objekta na području Grada Osijeka, dvije škole i dvije stambene zgrade.

UŠTEDA Osnovne škole Antuna Mihanovića i Grigora Viteza dobit će novo ruho te će nakon provedene energetske obnove biti objekti koji će imati uštedu toplinske energije za grijanje minimalno 50% na godišnjoj razin.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.312.387,26 kuna, dok je iznos sufinanciranja iz sredstava Europske unije 5.224.667,91 kuna. Projekti su bili prijavljeni na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar ugovore je potpisao s gradonačelnikom Ivanom Vrkićem (za osnovne škole Grigor Vitez i Antuna Mihanovića),  županom Ivanom Anušićem (za 19 osnovnih škola širom Županije) te ravnateljicama dvaju vrtića s područja OBŽ. Istaknuo je kako će putem ovog natječaja biti uloženo više od 380 milijuna kuna, te najavio novi natječaj u studenom za općine, gradove, županije i državne institucije i to ne samo za odgojno-obrazovne građevine.

RIBICA Grad je putem ovakvog natječaja izgradio i novi dječji vrtić Ribica u Sarvašu, koji je prvi objekt s gotovo nultom potrošnjom energije izgrađen na području grada Osijeka.

Na idući natječaj Grad će prijaviti još tri objekta – OŠ Franje Krežme, te dječje vrtiće Radost i Potočnica, a sukladno mogućnostima Proračuna, prijavljivat će se i ostali objekte na kojima je potrebna energetska obnova.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: