BRANIMIR MARKOVIĆ Studente upoznajemo sa određenim oblicima poduzetničkih aktivnosti

prof.dr.sc. Branimir Marković, predsjednik Udruge računovođa i financijskih djelatnika Osijek

Dugogodišnje iskustvo i aktivnost Udruge računovođa i financijskih djelatnika Osijek te široka baza članstva sa znanjem, iskustvom i poznanstvima može pozitivno utjecati na perspektive studenata, odnosno korisnika, kroz kratkoročno i dugoročno razdoblje.  O projektu „Interaktivne radionice za studente“ govori predsjednik udruge, prof.dr.sc. Branimir Marković.

  • Udruga računovođa i financijskih djelatnika Osijek iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. godini za projekt „Interaktivne radionice za studente“ dobila 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Program povezuje studente Ekonomskog fakulteta u Osijeku sa Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Osijek.

OBRAZOVANJE Tema projekta je obrazovanje studenata sa poduzećima lokalnog okruženja kroz organizaciju poslova, plaće i nagrađivanje zaposlenika.

Dugogodišnje iskustvo i aktivnost Udruge računovođa i financijskih djelatnika te široka baza članstva sa znanjem, iskustvom i poznanstvima može pozitivno utjecati na perspektive studenata (korisnika) kroz kratkoročno i dugoročno razdoblje.  Utjecaji će biti vidljivi kroz učlanjenje u Udrugu računovođa i financijskih djelatnika, također kroz mogućnosti odrađivanja studentskih praksi, pohađanja strukovnih seminara i radionica u organizaciji Udruge i HZRFD (Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika) po povoljnijim cijenama.

POTHVAT U slučaju poduzetničkih pothvata tu je i savjetodavna uloga Udruge računovođa i financijskih djelatnika u vidu besplatne pomoći.

U okviru radionica i predavanja postoji nekoliko važnih aspekata utjecaja na studente (korisnike):

– upoznavanje studenata sa aktivnostima odabranih javnih i privatnih poduzeća i institucija (Porezna uprava Osijek, Saponia, Vodovod Osijek, Akcepta, Grad Osijek te Osječko-baranjska županija)

– upoznavanje studenata kroz tematske cjeline sa aktualnostima iz organizacije poduzeća, te segmenta plaća i nagrađivanja zaposlenika

– upoznavanje studenata sa problematikom financiranja subjekata iz lokalnog javnog sektora.

– upoznavanje studenata sa praktičnim primjerima u odnosu na teoretska saznanja

– upoznavanje studenata sa određenim oblicima poduzetničkih aktivnosti, koje će morati znati realizirati nakon  što se zaposle.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Udruga ima 352 člana, od koji su 309 fizičke osobe, a 43 pravne osobe. Organiziramo besplatne konzultacije iz računovodstva, financija i poreza svakog četvrtka u 17 sati. Uslugu konzultacija pružaju provjereni stručnjaci PU Osijek, kao i provjereni i iskusni članovi iz prakse koji su na rukovodećim pozicijama struke u svojim radnim sredinama.

TEMATSKE KONZULTACIJE Osim toga, organiziramo i besplatne tematske konzultacije jednom mjesečno, na kojima obrađujemo aktualnu stručnu temu.

Potom slijedi rasprava i odgovori na pitanja. Organizatori smo i Športsko-rekreativnih susreta Udruga Slavonije i Baranje, koje se održavaju od 2000. dodine. Svake godine je domaćin Udruga iz drugog grada.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Sve osobe zaposlene u struci, studenti Ekonomskog fakulteta i učenici Ekonomske škole, kao i svi građani kojima je potreban savjet iz struke.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom? Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge na još neki način?

Suradnja s Gradom na zavidnoj je razini. Pomoć Grada ostvaruje se i kroz sudjelovanje zaposlenika na seminarima i radionicama u organizaciji Udruge.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je vrlo važna, jer tako su građani upoznati s trošenjem novca poreznih obveznika.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: