IŠTVAN HARANGOZO Kroz naš Dnevni boravak želimo utjecati na socijalizaciju starijih osoba

Ištvan Harangozo, voditelj Gradskog dnevnog boravka za umirovljenike

Udruga Aktivni umirovljenici Osijek osnovana je s ciljem poboljšanja ukupnog socijalnog, društvenog i zdravstvenog statusa umirovljenika, beskućnika i socijalno ugroženih osoba. Osmišljava, organizira i sudjeluje u humanitarnim akcijama. O projektu „Dnevni boravak“ i ostalim projektima koje provode, govori voditelj Gradskog dnevnog boravka za umirovljenike, Ištvan Harangozo.

  • Udruga Aktivni umirovljenici Osijek iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. Godini za projekt „Dnevni boravak“ dobila 25.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Riječ je o organiziranju dnevnih i tjednih aktivnosti – društvene igre, zdravstvene i kreativne radionice, praćenje tiska, edukativne radionice, u Gradskom Dnevnom boravku za umirovljenike s ciljem kvalitetno provedenog vremena, druženja, ovladavanja novim znanjima i vještinama.

UKLJUČIVANJE Time želimo utjecati na socijalizaciju starijih osoba, smanjivanje osjećaja otuđenosti i beskorisnosti i njihovo aktivno uključivanje u život u lokalnoj zajednici.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte provodite?

Udruga broji oko 160 članova. U suradnji sa Gradskom i sveučilišnom knjižnicom provodimo besplatne tečajeve informatike i engleskog jezika za umirovljenike, a u suradnji sa drugim umirovljeničkim udrugama sportska natjecanja, obilježavanje prigodnih blagdana, edukaciju najčešće sa temama očuvanja i unapređivanja zdravlja, tjelovježbu za treću dob, redovito tjedno mjerenje tlaka i šećera uz  medicinsku pomoć i evidenciju.

AKTIVNI Dobro su posjećene i plesne večeri subotom.

  • Tko vam se sve može pridružiti?

Udruga je otvorena za sve umirovljenike bez obzira na članstvo, te nezaposlene.

  • Kako ocjenjujete suradnju s Gradom Osijekom?

Suradnja s Gradom je izuzetno dobra, ne samo u smislu osiguravanja sredstava po projektu, nego i uključivanje stručnih službi u pomoć oko realizacije pojedinih aktivnosti, sudjelovanje gradonačelnika i drugih dužnosnika u prigodnim svečanostima i događanjima u Dnevnom boravku, što je uvijek sa zadovoljstvom popraćeno od strane umirovljenika.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vašeg kluba na još neki način?

Grad pomaže rad Dnevnog boravka za umirovljenike time što plaća režijske troškove i povremenim donacijama korisnicima boravka, osiguravanjem štandova za javna događanja koja organizira udruga.

  • Grad Osijek je ponovno, za prva tri mjeseca ove godine, dobio najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, po Vašem mišljenju, transparentnost važna?

Transparentnost je veoma važna jer je garancija javnosti rada i otvorenosti grada za inicijative i ocjene građana.

POVJERENJE Doprinosi jačanju međusobnog povjerenja.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: