KORNELIJA RADIĆ BALAŽIĆ Našim članovima omogućujemo da kvalitetnije provode vrijeme i osnaže postojeće sposobnosti

Kornelija Radić Balažić, predsjednica Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije

Cilj Društva multiple skleroze Osječko-baranjske županije promicanje je, razvitak i unapređenje liječenja, istraživanja, rehabilitacije i zaštita osoba oboljelih od multiple skleroze. Okuplja oboljele od multiple skleroze, pridružene članove i volontere. O projektu „Ispunjeniji život unatoč MS-u“ i ostalim projektima koje provode, govori predsjednica udruge Kornelija Radić Balažić.

  • Za projekt „Ispunjeniji život unatoč MS-u“ Društvo multiple skleroze Osječko-baranjske županije u 2017. je godini iz gradskog proračuna dobilo 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Radi se projektu kojim se financira provođenje aktivnosti za članove Društva. Ovim projektom svojim smo članovima omogućili terapijsko jahanje u Udruzi Mogu, plivanje na Gradskim bazenima, psihološke radionice, kupovinu potrebnog materijala za rad kreativnih radionica, te obilježavanje Svjetskog dana multiple skleroze.

  • Koliko članova broji vaša udruga? Koje još projekte provodite?

Naša udruga ima 125 članova. Provodimo trogodišnji program za provođenje usluge osobne asistencije, trogodišnji program za pružanje socijalnih usluga koje provode udruge koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, projekt pružanja usluge socijalne asistencije u partnerstvu sa DMS Brodsko-posavske županije, a koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

PROGRESIVNA BOLEST Projekti osobne asistencije namijenjeni su olakšavanju života članova s najtežim stupnjem invaliditeta, koji ova progresivna bolest na kraju donese.

Ostali su jednogodišnji projekti koje financiraju Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i Općina Antunovac.

POMOĆ ČLANOVIMA Provođenjem projekata pomažemo članovima koji su teško oboljele osobe da kvalitetnije provode vrijeme, osnaže postojeće sposobnosti i steknu nove kroz rehabilitaciju i druženje.

  • Pomaže li grad rad vaše udruge na još neki način?

Grad nam pomaže i kroz korištenje gradskog prostora za rad ureda.

  • Jeste li zadovoljni suradnjom s Gradom Osijekom?

Naravno.

  • Osijek je među nekoliko gradova koji, unatrag tri godine, dobiva najvišu ocjenu za transparentnost svoga proračuna. Koliko je, prema Vašem mišljenju, ta transparentnost važna?

Transparentnost poslovanja uvijek je važna jer se tako sprečavaju moguće pogreške i loše poslovanje, a i druge zainteresirane strane mogu vidjeti kako se troše proračunska sredstva.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: