EU vodič za uspješan i održiv razvoj gradova i općina

 

U EU vodiču za uspješan i održiv razvoj gradova i općina možete doznati koji su temelji dobrog upravljanja i vođenja lokalnih jedinica. Gradovi i općine mogu biti pokretači rasta, razvoja i zapošljavanja.

RAST I RAZVOJ Uspješan i dugoročno održiv rast i razvoj moguće je ostvariti jedino uz horizontalno i vertikalno povezivanje; osmišljavanjem zajedničkih ciljeva za svoju i susjedne općine i gradove.

Jednako tako, uspješan i dugoročno održiv rast i razvoj moguće je ostvariti i kroz realizaciju zajedničkih projekata i umrežavanje svih segmenata društva poput mladih, znanstvenika, poduzetnika, neprofitnih organizacija i ostalih, ističu u Udruzi gradova.

Lokalni razvoj mora biti rezultat rada i uzimanja u obzir potreba cijelog stanovništa, a upravo su gradovi i općine razina vlasti koja je najbliža građanima.

VIZIJE I ŽELJE Oni razumiju potrebe, brige, vizije i želje građana bolje od bilo koje druge razine vlasti.

Gradovi trebaju surađivati s njima kako bi se došlo do inovativnih rješenja zajedničkih lokalnih, nacionalnih i europskih izazova. Oni trebaju ispitivati nove metode zajedničkog stvaranja i participativne demokracije te uključivati građane u procese donošenja odluka približavajući tako upravljačke strukture stanovnicima.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika I’M o mogućnostima uspješnog razvoja gradova i općina u Hrvatskoj dostupno je OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: