DARIJA GABRIĆ Osječku knedlu planiramo pozicionirati u svakodnevnoj ugostiteljskoj i turističkoj ponudi

Darija Gabrić, tajnica udruge PLANTaža

Broj članova udruge PLANTaža raste iz godine u godinu. Udruga trenutačno broji 32 člana, te dvije zaposlene osobe, a ima puno veći broj simpatizera kako u Osijeku i  Slavoniji tako i diljem Hrvatske ali i izvan nje. O projektu „Osječka knedla“ i „Knedl satu“, te ReArt festivalu i drugim aktivnostima, govori tajnica PLANTaže Darija Gabrić.

  • Udruga PLANTaža za projekt „Osječka knedla“ ove je godine iz proračuna Grada dobila 9.900 kuna. O kakvom je projektu riječ, koliko će se dugo i gdje provoditi?

Osječka knedla je projekt s kojim uz podršku grada Osijeka i drugih dionika stvaramo brend koji će biti jedinstven na tržištu te uz nju vežemo priču o „Knedl Satu“ koji se održao od vremena odlaska Turaka pa do danas. Kroz društveno poduzetničke i promidžbene aktivnosti planiramo ju pozicionirati u svakodnevnoj ugostiteljskoj i turističkoj ponudi poput Samoborskih kremšnita, Zagorskih štrukli, Varaždinskog klipića i sličnih prehrambenih proizvoda.

POLA GODINE Projekt se provodi na području Grada Osijeka te traje šest mjeseci.

  • Koliko članova broji vaša udruga i koje još projekte/aktivnosti provodite?

Broj članova raste iz godine u godinu. Trenutačno brojimo 32 člana te dvije zaposlene osobe no mnogo je veći broj simpatizera kako u Osijeku i  Slavoniji tako i diljem Hrvatske ali i izvan nje.

U skoro pa tri godine djelovanja uspjeli smo provesti veće projekte poput ReArt festivala koji svojim sadržajem i kvalitetom raste iz godine u godinu, Papergirl projekta, buvljaka u Vegi i dvorištu vile Batory, oslikanih klupa u dva osječka parka.

GOSTOVANJA Tu su i brojne akcije poput besplatne podjele hrane, radionica i gostovanja koje smo proveli na brojnim festivalima u Hrvatskoj i regiji.

Također u konstantnoj smo realizaciji novih ideja koje bi uskoro trebali predstaviti. Suradnjom s brojnim udrugama i pojedincima ostvarujemo lijepe rezultate te vjerujemo kako nas čekaju kreativne godine i dobri projekti.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge i na neki drugi način?

Grad Osijek je svakako uvidio potrebu mladih za kreativnim stvaralaštvom te je ove godine podržao ReArt festival. Želja nam je zajedničkim snagama oživjeti grad Osijek te pokazati koliko se mladih i kreativnih ljudi krije u našem gradu.

KLJUČNO Suradnja s Gradom Osijekom je ključna za ostvarenje tog cilja i vjerujemo kako će ona u budućnosti i dalje biti kvalitetna i korektna.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s gradom?

U životu treba težiti kvaliteti i vjerujemo kako će i suradnja s Gradom Osijekom biti što kvalitetnija. Drago nam je što smo u samo tri godine djelovanja ostvarili razna pozitivna iskustva i partnerstva, te  smo svojim entuzijazmom i projektima pokazali kako mladi itekako znaju što im treba te na koji način to ostvariti.

ZADOVOLJNI Suradnja s Gradom je korektna te smo zadovoljni s njom.

  • Koji su izvori prihoda vaše udruge?

Udruga PLANTaža se financira iz vlastitih sredstava te kroz razne projekte i donacije. Želja nam je u skoroj budućnosti realizirati oblik društvenog poduzeća kojim bi ulagali u buduće projekte udruge te bi na taj način ostvarili financiranje kako naših projekata tako i poduprijeli projekte partnerskih organizacija.

Grad Osijek je i u 2016. dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

Transparentnost je ključna za bolje razumijevanje onoga što radite i provodite. Bez toga stvarate sumnju i nerazumijevanje koje na kraju može dovesti do nezadovoljstva.

ČIST NAČIN Kada stvarate za dobro drugih onda razmišljate da ono što stvarate bude predstavljeno na čist način, a ne kako se kaže „ispod stola“.

Zbog toga treba njegovati transparentnost te naravno uvijek težiti boljem i kvalitetnijem načinu predstavljanja.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: