Radni sastanak Grada i Županije

Na prvom u nizu zajedničkih sastanaka Grada i Županije razgovaralo se o ULO hladnjači i Regionalnoj tržnici, Sajamskom prostoru, Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje te izgradnji I. gimnazije Osijek.
Gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Ivan Anušić zadovoljni su razgovorima o zajedničkoj problematici. O daljnjim koracima vezanim uz ULO hladnjaču i Regionalnu veletržnicu odlučivat će se nakon sastanka s ministrom poljoprivrede koji se planira u narednih 10-ak dana.

NOVI OBJEKT Gradu Osijeku potreban je kapacitetom i kvalitetom primjeren sajamski prostor te se planira izgradnja potpuno novog objekta za ovu namjenu.

U razmatranju su dvije lokacije, obje vrlo povoljne u smislu prometne pristupačnosti, mogućnosti parkiranja i drugih zahtjeva, a o tome koja će biti izabrana glavnu riječ imat će struka. Grad je u potpunosti spreman na partnerstvo u ovom projektu jer je i kroz ITU mehanizam već planirana izgradnja novog sajamskog prostora pa u slučaju da se radi o čestici u njegovu vlasništvu, Grad je spreman ponuditi zemljište za ovaj projekt.
Regionalnu razvojnu agenciju također očekuju promjene, jer su njeni kapaciteti, prostorni i kadrovski, nedovoljni za količinu projekata i poslova koji ulaze u njen djelokrug, a koji već neko vrijeme nadilaze raspoložive resurse.

RRA Do sada su Grad i Županija dijelili vlasništvo u omjeru 50%-50%, no došao je trenutak da se ovi odnosi redefiniraju u smislu da ili Grad ili Županija preuzmu njeno upravljanje i financiranje.

I za I. gimnaziju postoje dva rješenja – jedno je izgradnja nove na zemljištu koje je Grad darovao Županiji u tu svrhu, a vrijednost ovog projekta iznosila bi oko 50 milijuna kuna ili pak rekonstrukcija i nadogradnja postojeće zgrade, što je financijski daleko prihvatljivije. I o ovome će biti odluka donesena u najkraćem roku.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

<span>%d</span> blogeri kao ovaj: