Počeli radovi na izgradnji Trga V. Lisinskog i rekonstrukciji Stare pekare

Najveći projekt prijavljen od strane Gradske uprave Grada Osijeka za EU sufinanciranje – izgradnja Trga V. Lisinskog i rekonstrukcija Stare pekare u Tvrđi, od iznimnog je značaja za grad i regiju, jer predstavlja početak sveobuhvatne obnove osječke Tvrđe.

Obuhvatit će rekonstrukciju, dogradnju i prenamjenu Stare pekare austro-ugarske vojske u Edukativno informativni turistički centar mladih, u okviru kojeg i Hostel Stara Pekara s 55 kreveta u 15 smještajnih jedinica te izgradnju Trga Vatroslava Lisinskog na kojem će se nalaziti velika pozornica za izvođenje kulturnih i turističkih sadržaja, a sve u cilju revitaliziranja Tvrđe kao kulturno-turističkog i obrazovnog središta regije.

VRIJEDNOST Ukupna vrijednost investicije je 66.054.649,11 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj 52.167.194,49 kuna ili 84,09%. Planirani završetak projekta je 1. veljače 2020.

Kroz ovaj projekt predviđeno je otvaranje 28 novih radnih mjesta u sektoru turizma i ugostiteljstva (hostelsko osoblje, vođenje i organiziranje aktivnosti centra), a analiza troškova i koristi pretpostavlja da će ova zapošljavanja generirati barem još 13 novih.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: