STJEPAN GALOVIĆ Želimo uključiti branitelje u aktivan život lokalne zajednice

Stjepan Galović, predsjednik Udruge branitelja Hrvatske „Slavonija“

Udruga branitelja Hrvatske „Slavonija“ okuplja sve branitelje koji su po bilo kom osnovu sudjelovali u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. Promiče načela slobode, odgovornosti i obveza građana u demokratskom društvu, moral i savjest pojedinca, pravnu i političku jednakost građana, te jednakost u šansama za ostvarenje ciljeva i ambicija. O projektu „Ideali demokracije“ govori predsjednik udruge Stjepan Galović.

  • Udruga branitelja Hrvatske “Slavonija” za projekt “Ideali demokracije” iz gradskog je proračuna u ovoj godini dobila 5.000 kuna. O kakvom je projektu riječ?

Projekt „Ideali demokracije – ponašanje branitelja u demokratskom društvu“ ima više ciljeva. To su pojedinačno ili zajedničko obrazovanje branitelja, obrazovanje za neku svrsishodnu djelatnost s obzirom na psiho-fizičko zdravstveno stanje branitelja, uključivanje branitelja u aktivan život svoje lokalne zajednice kao ravnopravnih članova demokratskog društva.

ANKETE Temeljne aktivnosti se provode putem anketiranja uz partnerstvo Hrvatskog instituta za lokalnu i regionalnu samoupravu  iz Osijeka.

  • Pomaže li Grad Osijek rad vaše udruge i na neki drugi način?

Grad Osijek pomaže našu udruga i na druge načine. Omogućuje nam komunikaciju i otvorenost na način što snosi dio troškova za našu web-stranicu, snosi troškove za utrošak plina na jednoj fasadnoj peći i snosi troškove za internet i telefonski priključak.

  • Kako ste zadovoljni suradnjom s gradom?

Vrlo smo zadovoljni suradnjom s gradom.

  • Koji su izvori prihoda vaše udruge?

Udruga branitelja Hrvatske “Slavonija” financira se i iz članarina, te projekata prema drugim državnim tijelima, odnosno prema Osječko-baranjskoj županiji i Ministarstvu branitelja.

  • Grad Osijek je i u 2016. dobio najvišu ocjenu za transparentnost svog proračuna. Koliko je ona, po vašem mišljenju, važna?

DEMOKRACIJA Transparentnost proračuna vrlo je važna činjenica za demokratske odnose u društvu.

I to prije svega zbog otvorenosti prema građanima, te pridavanju značaja građana u participaciji  upravljanja sredstvima.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: