Dobre prakse za bolje gradove

Inspirativna rješenja za bolje gradove – rezultati iskušanih i provjerenih rješenja objavljeni su na webu URBACT-a, EU programa učenja i razmjene za integrirani, održivi urbani razvoj.

Web stranica URBACT-ovih dobrih praksi otvorila je svoja vrata za neke od najpraktičnijih rješenja koje gradovi koriste na dnevnoj bazi s ciljem suočavanja s izazovima demografskih i klimatskih promjena, zaštite okoliša te nezaposlenosti i siromaštva. Okuplja 97 novo certificiranih URBACT-ovih dobrih praksi u 25 europskih zemalja.

TRANSFER Jedan od ključnih kriterija odabira URBACT-ovih dobrih praksi bio je da praksa može lako biti odabrana i transferirana u neki drugi grad. 

Stručnjaci za urbana pitanja, izabrani predstavnici gradova, istraživači i stanovnici mogu pronaći ideje za svoje projekte svih veličina, s ciljem unaprjeđenja svojih gradova. Mnoštvo preklapajućih tema uključuje kreiranje poslova, društveno uključivanje, smanjenje količine otpada te uključuje građane u proces unaprjeđenja njihove lokalne zajednice.

DOBRA PRILIKA Nova online platforma je prilika za gradove, koji su se okitili titulom URBACT-ove dobre prakse, da budu prepoznati na međunarodnoj razini te da se povežu i uče od drugih gradova.

Prilika za učenje od kolega te prilagođavanje i ponovna upotreba iskušanih i provjerenih praksi, bez gubljenja vremena na pokretanje cijelog procesa koji je već netko drugi prošao, posebno je vrijedna kada se ne raspolaže bogatim resursima. Dobre prakse mogu se lako pretraživati korištenjem ključnih riječi ili filtrirati po području, temi, veličini grada i državi.

Bazu dobrih praksi možete pronaći OVDJE.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: