MARIANA KOPRIVNJAK Projektom „Kvalitetno odrastanje“ djecu uključujemo u rad udruge Mogu

Mariana Koprivnjak, voditeljica udruge „Mogu“

Udruga za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „MOGU“ neprofitna je humanitarna organizacija osnovana 1997. Kroz provedbu programa terapijskog, rekreacijskog i sportskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom, djecu i mlade s teškoćama u učenju i problemima u ponašanju te djecu i mlade u riziku, primarni je cilj udruge poboljšanje ukupne kvalitete življenja navedenih skupina. O programima, korisnicima, te načinima na koji se financira, govori Mariana Koprivnjak.

  • Udruga za terapijsko, rekreacijsko i sportsko jahanje „Mogu“ iz proračuna je Grada Osijeka u 2017. dobila 11.795 kuna za projekt „Kvalitetno odrastanje“. O kakvom je projektu riječ?

Riječ je o projektu koji obuhvaća rad sa djecom iz pedagoško-preventivnog programa u svrhu  kvalitetnog korištenja slobodnog vremena.

NAGRADA Djeca su uključena u razne aktivnosti udruge – od skrbi konja, hranjenja, čišćenja, uspostave kontakta, a pomoći će i u održavanju prostora, dok će za nagradu moći jahati.

Zanimljivo je kako znaju provesti gotovo cijele svoje praznike – od samog jutra do popodneva u udruzi, a neki se čak odreknu i odlaska na more jer ne žele prekinuti tu svoju ljubav i empatičan odnos sa životinjama koje mi u udruzi imamo.  A imamo ih doista puno – 13 konja, vijetnamsko prase, jarca, pet pasa, šest mačaka… Dakle, svatko si pronađe nekog ljubimca po svojoj mjeri.

  • Jesu li vam sredstva koja ste dobili od Grada dovoljna za provođenje ovog projekta?

Svaka pomoć je dobrodošla i niti jednu ne treba podcjenjivati. Ali da ćemo reći da je dovoljna – nije. Mislim da su sve organizacije civilnog društva koje provode socijalne usluge u jednom velikom hendikepu i ne znam kada će i hoće li to Grad ili Županija promijeniti. Smatram da bi se rad udruga koje rade s djecom sa teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom trebao više cijeniti. Lokalna bi zajednica trebala povesti više računa o udrugama takvog tipa, pa bi one koje rade s tako osjetljivom populacijom trebale imati prioritet.

IZNOS Nama je samo za konje potrebno 100.000 kuna godišnje.

  • Koliko je trenutno korisnika vaših usluga? Koliko imate volontera?

Sve skupa, na svim programima, imamo oko 187 korisnika. Volontera je oko tridesetak, a zaposlenih osoba u udruzi trenutno je pet, s obzirom da provodimo trogodišnji program Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

  • Pomaže li Grad rad vaše udruge na još neki način?

Grad nam daje potporu u vidu zemljišta koje nam je dano na korištenje na 20 godina, bez naknade.

POMOĆ Prošle godine Grad nam je refundirao režije za vodu i struju.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: