Potpisani ugovori o izvođenju radova na Staroj pekari i Trgu Vatroslava Lisinskog

Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao je s tvrtkom MONTE-MONT d.o.o., dva Ugovora – Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni kulturno javnog dobra Stare pekare u Edukativni i informativni turistički centar mladih, te Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, revitalizaciji i rehabilitaciji Trga Vatroslava Lisinskog u Osijeku.

30 MJESECI Vrijednost radova na kulturno javnom dobru Stara pekara iznosi 32.669.803,70 kn (26.135.842.96 kn bez PDV-a), a na Trgu Vatroslava Lisinskog 16.127.173,85 kn (12.901.739,08 kn bez PDV-a) dok je rok dovršenja 30 mjeseci od dana uvođenja u posao. 

Gradonačelnik Vrkić naglasio je kako sad započinje najvidljiviji dio projekta:

– Ulaganje koje je do sada najveći projekt Grada Osijeka dat će Tvrđi novu dimenziju, novu vizuru i nova radna mjesta. Više od 52 milijuna kuna bespovratnih sredstava dokaz je da ovo dobro vođen posao – istaknuo je.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara Pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog u Tvrđi – potpisan je između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Grada Osijeka 20. siječnja 2017., a ukupna vrijednost projekta je 66.054.649.11 kn.

OBNOVA TVRĐE Ovaj je projekt ujedno i najveći do sada prijavljen od strane gradske uprave grada Osijeka za EU sufinanciranje, a rekonstrukcijom, revitalizacijom i prenamjenom prostora „Stare pekare“ i Trga Vatroslava Lisinskog započet će ujedno i sveobuhvatna obnova Tvrđe. 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: