Osvijetljen pješački most

Viseći pješački most, jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, od ponedjeljka sjaji novim sjajem.

AKCIJA Rezultat je to velike akcije u organizaciji Coca-Cole, Grada Osijeka i njegovih građana koji su sakupili 108.048 čepova ovog , a to je broj stanovnika Osijeka prema popisu  iz 2011. godine.

Coca-Cola je, nakon što je prikupljen točan broj čepova, ispunila obećanje da će osvijetliti most novim rasvjetnim tijelima. Za tehničke radove postavljanja trajne rasvjete bila je zadužena austrijska tvrtka Zumtobel. Most je prvi put zasvijetlio u ponedjeljak navečer i od sada će svaku noć biti osvijetljen.

MIJENJANJE BOJA Boje se mogu mijenjati ovisno o potrebama, pa će tako primjerice u dane kada NK Osijek bude igrao svoje utakmice most biti „bijelo-plavi“.

Direktor prodaje “Coca Cole” za istočnu Hrvatsku, Stjepan Petrović kazao je kako tvrtka redovito pokreće akcije koje pridonose poboljšanju života lokalne zajednice, a odlučili su osvijetliti osječki pješački most, s preko 200 komada rasvjetne opreme, kako bi Osječani, ali i turisti, kojih je u kontinentalnoj Hrvatskoj sve više, mogli uživati u njegovoj punoj ljepoti.

– Usprkos brojnim kritikama upućenim od strane pojedinaca i dijela medija, završen je veliki projekt osvjetljenja osječkog pješačkog mosta. Zahvaljujući inicijativi i ulaganju tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska uz potporu Grada Osijeka za ovo hvale vrijedno investiranje u javno dobro, danas ponosno gledamo na jedan od simbola grada koji je u potpuno novom i posebnom ruhu. Javno se zahvaljujem vodstvu tvrtke koje je prepoznalo važnost ulaganja u zajednicu te ponovno pozivam sve poslovne subjekte koji mogu i žele da učine isto, vrata Grada su im uvijek otvorena – istaknuo je gradonačelnik Ivan Vrkić na svom Facebook profilu.

Povodom “otvorenja” osvijetljenog mosta, Osječane je zabavljao Gibonni,  a održana je i noćna utrka.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: