ZDENKO LIŠKA Zahvaljujući sredstvima iz gradskog proračuna ulaz na sportski dio Pannoniana je besplatan

Zdenko Liška, predsjednik udruge Pannonian Challenge

Nešto ranije nego do sada, Pannonian Challenge ove će godine svoje punoljetno izdanje održati od 7. do 11. lipnja. Na radost svih posjetitelja, ulaznice za sportski dio festivala bit će besplatne za sve gledatelje, dok će ulaznice za glazbeni dio koštati simboličnih 20 kuna po noći. O 18. Pannonianu, njegovoj organizaciji i troškovima, govori Zdenko Liška, predsjednik udruge Pannonian Challenge.

  • Grad Osijek će ove godine, za „punoljetni“ Pannonian Challenge izdvojiti 300.000 kuna, što je tri puta više od prošle godine. Jeste li zadovoljni ovim iznosom?

Naravno da smo zadovoljni. Svako povećanje, s obzirom da je budžet Pannonian Challengea u posljednje tri godine narastao na milijunske iznose, je dobrodošlo. Zahvaljujući upravo tim sredstvima, ulaz na sportski dio festivala ove će godine biti besplatan za sve građane.

  • Tih 300.000 kuna ćete usmjeriti na to da upravo građani mogu besplatno pratiti sva natjecanja?

Tako je. Naime, jako puno sredstava nam odlazi na produkciju i osiguranje, ali i postavljanje tribina. Upravo ćemo s  tim sredstvima podmiriti troškove osiguranja i Osječankama i Osječanima, ali i posjetiteljima iz drugih krajeva Hrvatske i svijeta omogućiti besplatan ulazak na sportski dio ovogodišnjeg Pannoniana.

  • Troškovi prošlogodišnjeg Pannoniana procijenjeni su na pet milijuna kuna. Koliki su bili stvarni troškovi?

Stvarni troškovi su bili negdje oko 4,5 milijuna kuna.

  • Kakva je danas vaša suradnja s Gradom Osijekom? Smatrate li da dovoljno ulaže u manifestacije poput Pannonian Challengea?

ZADOVOLJNI Mi smo zadovoljni odnosom koji imamo s Gradom, kada uzmemo u obzir kako to inače funkcionira.

Znamo da ta suradnja može biti i lošija, tako da je naša zadovoljavajuća. Uvijek polazim od našeg primjera – mi smo 10 godina stvarali ovaj festival bez pomoći i novca. U samim počecima Pannonian smo radili na Iktusu. Onda nam je Grad dao prostor kako bi se skate i BMX maknuli s glavnog gradskog trga. A udruga Pannonian (tadašnji Biciklistički klub Osijek) se obvezala da će preuzeti obvezu izgradnje Skate parka. Dakle, do desetog Pannoniana od grada smo dobili prostor na Srednjoškolskom igralištu – asfaltiran i osvijetljen. To je bilo puno u odnosu na druge gradove koji u to vrijeme nisu imali ni prostor. Tada smo počeli stvarati event, koji je danas poznat i izvan granica Hrvatske, i počeli smo dobivati proračunska sredstva.

VEĆI TRUD Smatram da bi Grad trebao odrediti koji su to događaji brend Osijeka i oni bi trebali imati veću financijsku potporu. Tako bi se i samo organizatori više trudili i bolje radili.

Profesionalni BMX vozači, njih dvadesetero, započinju adrenalinsku vožnju u subotu, 10. lipnja u 18 sati
  • Jeste li zadovoljni Skate parkom na lijevoj obali Drave? Je li njegov kapacitet dovoljan za održavanje Pannonian Challengea?

Naš je događaj iz godine u godinu sve veći i njegova organizacija naprosto iziskuje više sredstava. Skate park na lijevoj obali Drave dosegnuo je svoju maksimalnu veličinu. Imamo još prostora za širenje, ali trenutno nam to nije potrebno. I održavanje parka traži svoj određeni iznos, a on je puno veći nego prije pet godina kada je park bio upola manji. Velika natjecanja ovog tipa svake godine imaju novi skate park.

NOVI ELEMENTI Iduće godine, ukoliko budemo željeli biti zanimljivi vozačima svjetskog glasa, morat ćemo u park postaviti nove elemente. I to je nešto što također zahtjeva više novca.

  • Ove ste se godine odlučili na raniji termin. Zbog čega?

Ove smo godine, kao i prošle, trebali raditi svjetski kup u BMX-u. To je vrh natjecanja koji postoji u svijetu. No nismo uspjeli skupiti dovoljno sredstava kako bismo pokrili licencu za ovu godinu. Budući da je svjetski kup počeo 28. svibnja u Francuskoj, onda smo u dogovoru s njegovim organizatorima napravili termin za terminom kao bi vozačima s drugih kontinenata, koji su već u Europi, osigurali još jedan termin u kratkom roku, kako bi zapravo o jednom trošku bili na dva natjecanja.

DOBRA ATMOSFERA Na sreću, nismo izgubili mogućnost da iduće godine budemo dio svjetskog kupa, prvenstveno jer smo prošle godine pokazali da je u Osijeku dobra atmosfera i da mi kao organizatori to možemo „izgurati“.

Liška kaže kako je Skate park na lijevoj obali Drave dosegnuo svoju maksimalnu veličinu
  • Što Osječani, ali i svi gosti koji će posjetiti Osijek od 7. do 11. lipnja, mogu očekivati od festivala?

Ovogodišnji, punoljetni Pannonian bit će istog koncepta kao i do sada. Otvorenje je u srijedu, 7. lipnja. U četvrtak, 8. lipnja je Inline dan, petak, 9. lipnja rezerviran je za skate, dok je subota, 10. lipnja tradicionalni BMX dan.

Svake će večeri nakon natjecateljskog dijela posjetitelji moći uživati i u bogatom glazbenom programu. Neki od izvođača na ovogodišnjem Pannonianu su S.A.R.S., Bad Copy, Frenkie, Let3. Detaljan program može se pronaći na službenoj stranici Pannonian Challengea.

REFERIRA SE NA:

Proračun 2017. RASHODI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: