Novi kilometri biciklističkih staza

Rok dovršetka radova je 90 radnih dana

Uz Vinkovačku cestu, od Centralnog groblja do Antunovca te u Ulici sv. L. B. Mandića, od Ulice Vrba do Trgovačkog centra Avenue Mall (u dvije etape), započeli su radovi na izgradnji biciklističkih staza. Obje je lokacije jučer obišao gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima.

NATJEČAJ Projekt biciklističke staze Vinkovačkom ulicom od Centralnog groblja do Antunovca prijavljen je na Javni poziv „Projekt iz područja sigurnosti cestovnog prometa na području Republike Hrvatske za 2017. godinu – Bolja cestovna infrastruktura“.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH sufinancirat će radove na sanaciji opasnih mjesta na ovoj dionici u 70% iznosu, a ostatak Grad Osijek. Vrijednost radova na dionici dugoj 1.500m iznosi 1.999.957,90 kuna (s PDV-om). Rok dovršetka radova je 90 radnih dana od dana uvođenja u posao.

Izgradnja biciklističke staze uz Ulicu sv. L. B. Mandića u dužini 3.200 m planirana je u 2017. i to u dvije faze:
– faza I. – od Ulice vrba do Ulice čempresa (1.630m)
– faza II. – od Ulice čempresa do trgovačkog centra Mall Osijek (1.580m).

Vrijednost ovih radova je 3.505.127,90 kuna (s PDV-om), a izvest će ih tvrtka Osijek-Koteks d.d. prema projektu tvrtke Rencon.

Gradonačelnik Vrkić sa suradnicima je obišao gradilište

-S obzirom na to da je bicikl sve važnije prijevozno sredstvo u našem gradu, vjerujem da će ovakva odluka naići na odobravanje velikog broja naših sugrađana koji lijepo vrijeme provode upravo vozeći se na nekim od biciklističkih staza kojih će, uskoro, biti još više – naglasio je gradonačelnik Vrkić na svom Facebook profilu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s