Grad dodijelio potpore osječkim poduzetnicima

Gradonačelnik Ivan Vrkić dodijelio je 8 potpora osječkim poduzetnicima prijavljenim na Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2017.

ZNANJA I VJEŠTINE Predmet ovog javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora s ciljem jačanja konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

Potpore se dodjeljuju za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, za certificiranje proizvoda i procesa, potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, za izlaganje na sajmovima te za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika.

MJERE Na drugom otvaranju prijava održanom 4. svibnja, 16 poduzetnika predalo je prijavu za 18 poticajnih mjera. Uspješnu prijavu dostavilo je 8 poduzetnika i dobilo potpore u ukupnom iznosu od 111.876,47 kuna.

Od 13. ožujka 2017., otkada je Javni poziv otvoren, prijavilo se ukupno 48 poduzetnika za 57 poticajnih mjera. Njih 40 dobilo je potporu u ukupnom iznosu od 399.863,09 kuna. Gotovo polovica prijava odnosi se na mjeru Potpore za pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, što govori o sve većem broju novoosnovanih poduzeća na području grada Osijeka.
Javni poziv ostaje otvoren do utroška planiranih sredstava, za što je u Proračunu 2017. planirano 1.000.000,00 kuna, u odnosu na prošlu godinu kada je osiguran iznos od 300.000,00 kuna.

POVEĆANJE Ukupni iznos po poduzetniku povećan je na 50.000 kuna, a može se javiti na više mjera. Svaki prvi ponedjeljak u mjesecu Povjerenstvo razmatra pristigle ponude.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s