Započeli radovi na uređenju trga ispred Paviljona Gradski vrt

Projekt izgradnje i uređenja trga ispred Paviljona Gradski vrt vrijedan je 1.913.055,55 kuna s PDV-om, a obuhvatit će uređenje cjelokupnog prostora omeđenog bazenom Gradski vrt, Domom za starije i nemoćne osobe, zgradom Paviljona i Divaltovom ulicom. Na prostoru će trga biti postavljene male granitne kocke kako bi se osvjetljenje iz zemlje što bolje uklopilo u novo popločenje. Na isti će način biti izveden i dio staze iz smjera pješačkog prijelaza, a na svim ostalim površinama predviđeno je polaganje Stabilizera, 100% prirodnog organskog veziva, kao alternative betonu i asfaltu.

ZABRANA PROMETA Na ulazu će biti postavljen znak “Zabrana prometa, osim za vozila dostave”, odnosno sukladno posebnom režimu, dok će parkiralište za 70-ak vozila biti osigurano na prostoru iza Paviljona Gradski vrt (jugozapadni dio iza Paviljona).

Na prostoru će trga biti ugrađene 23 cestovne svjetiljke, uklonjene postojeće platane te posađeno 18 sadnica drveta američkog koprivića – gelegunje, hortikulturno će biti uređen središnji dio trga, ugrađeno 20 kompleta stalaka za bicikle i 10 klupa.

– Ovo je projekt na kojemu već dugo radimo i jedna od nekoliko velikih investicija najavljenih za ovu godinu. Poštujući propisanu proceduru, stečeni su uvjeti za potpisivanje Ugovora s izvođačima radova pa uskoro možemo očekivati i na ovom mjestu sasvim novu vizuru grada – poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić na jučerašnjem, 2. svibnja, potpisivanju ugovora s izvođačima radova.

Rok za izvršenje radova je 60 dana od početka radova.

Projekt izgradnje i uređenja trga ispred Paviljona Gradski vrt izradio je Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek. Sukladno provedenom javnom natječaju za najpovoljnijeg izvoditelja izabrana je zajednica ponuditelja Gradnja d.o.o. i Geomodul d.o.o., a za nadzor Trinas d.o.o.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: