Grad Osijek će sufinancirati obnovu kulturnih dobara

Objavljen je Otvoreni javni poziv za sufinanciranje projekata obnove kulturnih dobara na području grada Osijeka.

Sufinanciranje se odnosi na uređenje pročelja i/ili krovova kulturnih dobara, a što uključuje konzervatorsko-restauratorske radove uključujući vanjsku stolariju i bravariju, kamenarske radove, uređenja haustora i uređenje krova uključujući konstrukciju, pokrov, limariju i dimnjake kao i sve druge radove potrebne za izvođenje prethodno navedenoga sukladno pravilima i propisima struke.

Prijavu može podnijeti vlasnik/suvlasnik građevine koje su pojedinačno registrirane kao kulturno dobro ili građevine koje se nalaze unutar Kulturno-povijesne cjeline grada Osijeka, a kojima je posebnim rješenjem određeno svojstvo kulturnog dobra.

BODOVANJE Nakon toga se vrši bodovanje ovisno o tome je li zgrada pojedinačno zaštićeno kulturno dobro, kakvo je građevinsko stanje pročelja i krova te kojoj zoni kulturno-povijesne cjeline pripada. O količni bodova ovisi i iznos sufinanciranja, a jedan bod ima vrijednost 19.999,96 kua. Grad Osijek će sufinancirati obnovu građevina maskimalno do iznosa od 499.999 kuna po projektu obnove.

Otvoreni poziv traje sve dok se ne realiziraju svi projekti obnove koji su utvrđeni na listi projekata obnove ili dok postoje osigurana proračunska sredstva Grada Osijeka za svaku godinu.

Sve detalje potražite OVDJE.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s